Министар Александар Вулин посетио фабрику „Леони“
11. маја 2016.
Витезови Карађорђеве звезде у Музеју
13. маја 2016.
Прикажи све

Вече за уживање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

koncert%2011

Народни музеј Топлице био је домаћин младим и талентованим извођачима класичне музике,а својим посетиоцима пружио је несвакидашњу и посебну прилику да ужива у величанственом концерту.

Наступио је клавирски дуо "Арт“ и виолиниста Стефан Стефановић.
Подршку њиховом наступу,поред бројних посетилаца,пружили су и председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већница за културу Милица Ерић.
На програму је био Дебиси,Шарвенка и Брамсове незаобилазне „Мађарске игре“,које је извео клавирски дуо „Арт“,кога чине пијанисткиње Ирена Везенковић и Натали Видановић.

Посебно уживање Стојановићевом „Романсом за виолину“ приредили су Илија Лазаревић и Стефан Стефановић,који је и Баховом сонатом за соло виолину присутне на тренутак одвео у чаробни свет музике.

Бурне аплаузе и овације публике на овом концерту добио је Камерни трио Том Топо,Стефан Стефановић и Илија Лазаревић,извођењем Шостаковичевих комада за две виолине и клавир.

Клавирски дуо Арт,Ирену Везенковић и Натали Видаковић,студенте завршне године Факултета уметности у Нишу,прокупачка публика имала је прилику да види и раније,а у музицирању осталих уметника уживала је по први,али надамо се не и последњи пут.

Судећи по осмесима на лицима посетилаца и њиховим бројним аплаузима,који су доказ да је вече било пун погодак,сигурни смо да ће организатор,у овом случају Народни музеј Топлице,ове уметнике угостити још који пут.

Клавирски дуо „Арт“ је већ добро познат публици у Нишу,Београду,Лесковцу,Врњачкој Бањи,Пироту,наступајући на концертима своје класе и Катедре за камерну музику Факултета уметности у Нишу,као и на хуманитарним и годишњим концертима у организацији поменутог факултета.

koncert%2013

Са многих такмичења овај дуо се вратио са бројним наградама. После освојене две друге награде,на 13. Међународном такмичењу младих пијаниста у Нишу и 19. Републичком такмичењу камерне музике Србије у Београду и једне треће,освојене на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду,дуо осваја и веома значајно признање,прву награду на 18. такмичењу клавирских дуа у Врњачкој Бањи.

Као награду за предан рад дуо „Арт“ наступа и на нишком најзначајнијем фестивалу класичне музике НИМУС 2014. на концерту младих уметника.

Виолиниста Стефан Стефановић,који је ове вечери наступио са дуом „Арт“ завршава четврту годину на Факултету уметности у Нишу. Током студирања Стефан је има бројне соло наступе. Између осталих наступио је са камерним саставом Constantinus на Нимусу и Мокрањчевим данима у Неготину.

 Са оркестром Факултета уметности учествовао је у извођењу великих пројеката као што су Оперета Слепи миш,Девета Бетовенова симфонија,али и на многим другим концертима. Члан је Омладинске филхармоније Наисус од самог оснивања и са њом наступа наступа широм Европе. 

koncert%2012

Величина слова: