Колико потрошачи читају декларације?
9. маја 2016.
„Тапавица“ изазвала велико интересовање
11. маја 2016.
Прикажи све

Вечерас почиње Фестивал кратког филма


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fefe

Под покровитељством Општине Прокупље,а у сарадњи са Домом културе „Радивоје Увалић Бата“ из Прокупља и Галеријом „Фил-арт“,Филм клуб Прокупље отвориће пети Прокупачки фестивал кратког филма  вечерас у 20 часова у галерији Фил-арт премијером филма „Тапавица“.

-Филм говори о Србину,Момчилу Тапавици који је још давне 1896. године,на Првим  олимпијским играма освојио олимпијску медаљу такмичећи се у тенису. Ово,вечерашње приказивање је уствари предпремијера,јер је премијера заказана за петак у Београду,рекао је организатор Фестивала и аутор многих вишеструко награђиваних филмова на фестивалима широм света Жикица Јовановић.

Фестивал ће отворити аутор „Тапавице“ Огњен Ракчевић.

Ове године на адресу Прокупачког фестивала кратког филма стигло је 1639 филмова из целог света. У званичној селекцији се нашло 40 страних и 20 домаћих филмова. Подељени су у пет категорија,кратки играни,документарни,анимирани,експериментални и домаћи филм.

Према речима организатора фестивала Жикице Јовановића,жири ће награду „Прокупачко магаренце“ доделити најбољем филму у свакој категорији појединачно. Поред ових награда,жири ће доделити и специјална признања.

Прокупачки фестивал кратког филма је за кратко време постао једна од најзначајнијих културних манифестација у овом делу Србије. Ове године на њему ће се представити  десетак аутора из наше земље,Бугарске и Македоније.

Поред Прокупчана,најбоље филмове са фестивала моћи ће да види и публика у 20 градова у Србији и региону,у оквиру турнеје коју по завршетку фестивала организује Филм клуб Прокупље.

Величина слова: