Бесплатне саднице тополе и багрема
23. фебруара 2016.
Обележавање Топличког устанка
25. фебруара 2016.
Прикажи све

Већина возача се придржава прописа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Saobracaj%201 Saobracaj%202

Ученици саобраћајног смера Техничке школе 15. мај у Прокупљу недавно су спровели анкету са циљем познавања прописа из безбедности саобраћаја. Овом анкетом било је обухваћено више од 150 Прокупчана који свакодневно користе превозна средства.

– Током анкете,кроз главну раскрсницу у центру града за сат времена прошло је близу 600 путничких и око 100 теретних возила. И овај податак говори о неопходности изградње заобилазнице,како би се растеретио саобраћај у центру града,а безбедност свих учесника у саобраћају подигла на већи ниво,рекао је професор саобраћајне групе предмета у Техничкој школи Далибор Стојанов и додао да се највећи број анкетираних придржава прописа и правила понашања у саобраћају.

Према његовим речима,у склопу школе већ две године постоји саобраћајна секција у којој је укључено 60 ученика.

– Осим редовне наставе ученици током рада у секцији проширују и на практичан начин допуњују своје знање. Својим знањем и практичним радом чланови секције на многим такмичењима у Србији остварују завидне разултате,изјавио је Стојанов и нагласио да они планирају и током ове године да спроведу још једну анкету међу возачима.

– Подизање безбедности свих учесника у саобраћају је један од циљева анкете. У Савету за безбедност саобраћаја у општини Прокупље,у којем се налазе стручњаци из области саобраћаја,члан је и професор наше школе,рекао је професор практичне наставе Бојан Николић и додао да они годишње издају 90 уверења о завршеној обуци у саобраћају и 10 до 15 уверења за инструкторе вожње. 

Величина слова: