Прекид у водоснабдевању због квара
29. септембра 2016.
Споменик јунацима
1. октобра 2016.
Прикажи све

Величанствени концерт у биоскопу

koncert%20sinfoniski3

 Прокупачка публика је у биоскопу Топлица уживала у несвакидашњем и величанственом концерту Нишког симфонијског оркестра.Он је одржан у организацији прокупачког Дома културе,а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Публика је најпре имала прилику да види филм о људима који су основали овај оркестар,његовим наступима,успесима и наградама,а потом је  уживала у домаћим композицијама двадесетог века који су били на програму концерта.

Уз диригентску палицу Мирослава Иванковића,Нишки симфонијски оркестар је извео композиције Станислава Биничког,Драгане Величковић,Братислава Златковића и Константина Бабића.

koncert%20sinfoniski2 koncert%20sinfoniski

У богатој концертној делатности овај оркестар је остварио успешне турнеје у свим већим градовима Србије,потом у Румунији,Бугарској,Аустрији,Италији,Грчкој,али и престоницама бивше Југославије. Наступао је и на значајним музичким фестивалима,међу којима су и Дубровачке летње игре,Мокрањчеви дани,Олимпус у Грчкој,Нишке музичке свечаности и друге.

За досадашње велике успехе у својој културно-уметничкој мисији,Нишки симфонијски оркестар је добитник значајних награда и признања. Само неке од њих су Златна плакета Културно-просветне заједнице Србије,Златна значка Југословенских хорских свечаности,награда Ослобођења Града Ниша 1971. године и највише признање Града Ниша,награда „ 11. Јануар“ 2013. године.

-Због дугогодишњег успешног  рада и постојања,Нишки симфонијски оркестар и данас има велику одговорност. Она се тиче његовог проширења,али и задржавања у месту где је основан,рекла је поздрављајући прокупачку публику директор Нишког симфонијског оркестра Весна Брадић.    

Величина слова: