Потребна стална едукација
17. новембра 2017.
Куповина на одложено плаћање
21. новембра 2017.
Прикажи све

Велики број превентивних прегледа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bolnica33333333333b bolnica333333333333

У Општој болници „Др Алекса Савић“ у Прокупљу  спроведена  је и трећа акција бесплатних превентивних прегледа коју организује Министарство здравља, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

Тим поводом прокупачку болницу посетио је представник Министарства здравља доц.др Ференц Вицко, који је истакао да су радници ове здравствене установе  акцију Министарсва спровели на највишем професионалном нивоу.

bolnicaff%203333

 Јучерашња акција наишла је на неочекивано велики  одазив грађана Топлице, што говори податак да је до 16 часова обављено укупно 504 прегледа.

 Само у  Општој болници у Прокупљу прегледано је 381 пацијент.  Код 255 лица обављен је ултразвук абдомена, мамографом је прегледано 40 жена, док је анализа хормона штитне жлезде урађена код 238 пацијената.

Због великог интересовања грађана  за овакву врсту прегледа, здравствени радници прокупачке болнице заказали су још  100 мамографских снимања и 62 ултразвука абдомена.

Овако велики одазив грађана потврђује значај ове акције  коју  је организовало Министарство здравља и говори   о унапређењу јавне свести о значају превенције.

Општа болница „Др Алекса Савић“ се захваљује свим здравственим радницима на уложеном труду а грађанима на подршци и стрпљењу.

 

Величина слова: