Uručeni pokloni prvorođenoj bebi
2. januara 2016.
Obuka za gerontodomaćice
6. januara 2016.
Prikaži sve

Veliki odziv građana za čišćenje snega

sneggg1

Operativni štaba zimske službe Opštine Prokuplje već treći dan organizuje čišćenje gradskih ulica od snega u gradu i prigradskim naseljima.

Prema rečima šefa Operativnog štaba zimske službe Opštine Prokuplje Ljubiše Blagotića prvo se krenulo sa čišćenjem ulica prvog priopriteta.

– Na osnovu plana rada u protekla dva dana,i pored padavina,krenulo se sa čišćenjem ulica od snega prvog prioriteta. Nakon toga čišćeno je i seosko područje ,rekao je on i dodao da se na inicijativu članova Opštinskog veća danas krenulo i sa čišćenjem trotoara,javnih površina i prilaza javnim preduzećima i ustanovama u gradu.

Akciji čišćenja snega sa trotoara,javnih površina i prilaza javnim preduzećima i ustanovama dobrovoljno se priključio veliki broj građana.

sneggg2

– Osim rukovodstva lokalne samouprave i direktora javnih preduzeća i ustanova,za veliku pohvalu je to što se ovoj akciji priključio veliki broj naših sugrađana,rekao je Blagodić i dodao da su radnici i mehanizacija JKP “Hammeum” danonoćno na terenu kako bi očistili ulice i trotoare od snega.

Šef štaba je naglasio da su vlasnici lokala i stanari dužni da očiste sneg ispred svojih radnji i zgrada.

– Sve inspekcijske službe Opštine će nadgledati čišćenje ulica,trotoara,prilaza javnim ustanovama i institucijama. Prema pojedincima koji ne budu očistili sneg,nakon upozorenja,će se preduzimati odgovarajuće propisane mere,izjavio je on i dodao je uvedena i  Dispečerska služba Opštine Prokuplje.

– Dispečerska služba radi 24 časa i prima pozive građana na broj telefona 331-331. Građani na ovaj broj mogu da prijave sve komunalne probleme,kao što su zastoji u saobraćaju,nedostatak vode,pucanje vodovodne ili kanalizacione cevi, i druge, rekao je Blagotić.   

sneggg3

Veličina slova: