Uručeni pokloni prvorođenoj bebi
2. januara 2016.
Obuka za gerontodomaćice
6. januara 2016.
Prikaži sve

Veliki odziv građana za čišćenje snega


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sneggg1

Operativni štaba zimske službe Opštine Prokuplje već treći dan organizuje čišćenje gradskih ulica od snega u gradu i prigradskim naseljima.

Prema rečima šefa Operativnog štaba zimske službe Opštine Prokuplje Ljubiše Blagotića prvo se krenulo sa čišćenjem ulica prvog priopriteta.

– Na osnovu plana rada u protekla dva dana,i pored padavina,krenulo se sa čišćenjem ulica od snega prvog prioriteta. Nakon toga čišćeno je i seosko područje ,rekao je on i dodao da se na inicijativu članova Opštinskog veća danas krenulo i sa čišćenjem trotoara,javnih površina i prilaza javnim preduzećima i ustanovama u gradu.

Akciji čišćenja snega sa trotoara,javnih površina i prilaza javnim preduzećima i ustanovama dobrovoljno se priključio veliki broj građana.

sneggg2

– Osim rukovodstva lokalne samouprave i direktora javnih preduzeća i ustanova,za veliku pohvalu je to što se ovoj akciji priključio veliki broj naših sugrađana,rekao je Blagodić i dodao da su radnici i mehanizacija JKP “Hammeum” danonoćno na terenu kako bi očistili ulice i trotoare od snega.

Šef štaba je naglasio da su vlasnici lokala i stanari dužni da očiste sneg ispred svojih radnji i zgrada.

– Sve inspekcijske službe Opštine će nadgledati čišćenje ulica,trotoara,prilaza javnim ustanovama i institucijama. Prema pojedincima koji ne budu očistili sneg,nakon upozorenja,će se preduzimati odgovarajuće propisane mere,izjavio je on i dodao je uvedena i  Dispečerska služba Opštine Prokuplje.

– Dispečerska služba radi 24 časa i prima pozive građana na broj telefona 331-331. Građani na ovaj broj mogu da prijave sve komunalne probleme,kao što su zastoji u saobraćaju,nedostatak vode,pucanje vodovodne ili kanalizacione cevi, i druge, rekao je Blagotić.   

sneggg3

Veličina slova: