Završene ovogodišnje slavske svečanosti
22. jula 2017.
Likovni radovi u čast Svetog Prokopija
25. jula 2017.
Prikaži sve

Vidi se pomak na bolje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Zupan%20Vladimir

Na obeležavanju gradske slave Sveti Prokopije prisustvovala je i delegacija Kočevja koju je predvodio gradonačelnih Vladimir Prebilič. Sa gradonačelnikom ove slovenačke opštine 3.oktobra 2016. godine predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović  potpisao je Sporazum o saradnji između ove dve lokalne samouprave.

– Saradnja između naše dve opštine datira više od 40 godina. U poslednje dve godine ona je intenzivirana u mnogim oblastima,naročito u oblasti kulture,sporta i prosvete,izjavio je Prebilič i dodao da je ovo treći put kako posećuje prestonicu Topličkog okruga.

Prema njegovim rečima  prilikom svakog dolaska u Prokuplje i Srbiju on vidi određeni pomak u  razvoju.

– U poslednjih nekoliko godina Srbija je znatno popravila svoj položaj u zemljama EU i svetu. Takvo stanje odražava se i na nivou lokalne samouprave gde se primećuje određeni napredak. Svi nasleđeni problemi,a njih je bilo izuzetno mnogo,aktuelno rukovodstvo Opštine Prokuplja ne može da reši preko noći. Ono što je bitno jeste da se krenulo napred i da se oseća boljitak u svim oblastima,kao što su privlačenje moćnih inostranih kompanija gde je zaposleno dosta mladih ljudi. Razvojem privrede odrađeni su mnogi poslovi u oblasti infrastrukture,poboljšanju uslova rada u prosveti,zdravstvu,kulturi i drugim oblastima,izjavio je gradonačelnik Kočevja dodavši da su oni uvek spremni da svoja iskustva o radu sa mnogim institucijama i predpristupnim fondovima EU prenesu rukovodstvu prokupačke lokalne samouprave.

Prebilić je posebno naglasio da je postojeće rukovodstvo Opštine Prokuplje stručno,ambiciozno,radno,koje sagledava sadašnjost i okrenuto ka budućnosti.

– Za dalji napredak neophodni su stalni lični kontakti predstavnika lokalne vlasti sa potencijalnim investitorima. Svako novo otvoreno radno mestu u privredi za opštinu mnogo znači,rekao je on i dodao da je za budući razvoj neophodna stabilnost i pouzdanost rukovodstva.

Veličina slova: