„Abrašević“ ambasador Prokuplja
27. septembra 2016.
U toku popis objekata
29. septembra 2016.
Prikaži sve

Više obroka za ugrožene


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kuhinja11 

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović sa saradnicima održao je konferenciju za štampu na kojoj je govorio o zaključku sa sedninice Opštinskog veća.

– Na sednici Opštinskog veća donet  je zaključak da se Turističko-sportskoj organizaciji poveravaju svi poslovi organizacije i realizacije materijalne pomoći narodne kuhinje u svrhu obezbeđivanja besplatnog  kuvanog obroka socijalno najugroženijim građanima.  Naknada koja se do sada plaćala Crvenom krstu biće ukinuta,rekao je Simonović i dodao da će se na ovaj način uštedeti mnogo sredstava.

Prema njegovim rečima iz opštinskog budžeta su se obezbeđivala sredstva za kupovinu i pripremu jela,prevoz i naknada Crvenom krstu.

konferencija%20narodna%20kuhinja

Simonović je naglasio da rukovodstvo lokalne samouprave vodi računa o svim građanima,a naročito o socijalno ugroženim kategorijama.

Na konferenciji je rečeno i to d se hrana i do sada pripremala u Turističko-sportskoj organizaciji.

Član Opštinskog veća Milan Aranđelović  napomenuo je da se uštedom  broj korisnika može povećati za dvestotine.

– Iz budžeta se za rad narodne kuhinje godišnje izdvaja oko dva miliona dinara. Besplatne obroke trenutno dobija skoro 400 najugroženijih. Sredstva koja su se izdvajali za posrednika sada će biti upotrebljena za poboljšanje obroka,kao i za povećanje korisnika,rekao je on i istakao da će se podela hrane i dalje vršiti u dvorištu Crvenog krsta.

 

 

 

 

Veličina slova: