Javnim časom obeležili značajne datume
26. septembra 2016.
Bolji rezultati rada prokupačke policije
28. septembra 2016.
Prikaži sve

Viši nivo saradnje topličkih opština


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

savet%20TO

U Žitorađi je održana sednica Saveta Topličkog upravnog okruga kojoj su prisustvovali predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić,Žitorađe Slađan Mladenović,zamenik predsednika Opštine Blace Ivan Burgić i član Opštinskog veća Opštine Prokuplje Milica Erić.

Načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović informisao je članove Saveta da će se centralna manifestacija obeležavanja 100 godina Topličkog ustanka održati 26.februara 2017. godine u Prokuplju.

– Na osnovu Programa obeležavanja značajnih datuma iz oslobodilačkih ratova Srbije,Ministarstva za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja,svečanosti posvećene stogodišnjici Topličkog  ustanka biće održane od 24. do 26. februara 2017. godine. Pokrovitelj ove manifestacije biće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić,rekao je Vukadinović i dodao da će u najskorije vreme biti formiran i Organizacioni odbor za obeležavanje ovog značajnog jubileja.

Govoreći o Strategiji razvoja javnog informisanja do 2020.godine zaključeno je da sve topličke opštine  za narednu budžetsku godinu planiraju sredstva za štampanje biltena "Topličke novine".

U cilju zaštite žrtava od nasilja u porodici naglašeno  je da u narednom periodu treba naći mogućnost privremenog smeštaja lica koja su pretrpela nasilje.

– Na osnovu informacija iz Policijske uprave Prokuplja broj krivičnih dela opšteg i privrednog kriminala je u opadanju,ali se broj žrtava nasilja u porodici povećao,rečeno je na sednici i naglašeno da je neophodno obezbediti privremeni smeštaj za žrtve nasilja.

Članovi Saveta su naglasili da je u cilju sprečavanja prometa duvana i proizvoda od duvana van prodajnih mesta neophodno veće angažovanje komunalne inspekcije.

Govoreći o Zakonu o ozakonjenju istaknuto je da sve nadležne službe lokalnih samouprava treba da ulože dodadne napore da se ovaj posao završi u predviđenom roku,odnosno do 26. novembra ove godine. 

Veličina slova: