Млади таленти одушевили публику
25. децембра 2017.
Новогодишњи поклони ученицима
27. децембра 2017.
Прикажи све

Влада Србије помаже у враћању старих дугова


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

.skuostina%20np33.

На данашњој седници Скупштине Општине Прокупље, последњој у 2017. која је имала и свечани карактер с обзиром да је успешно завршена још једна календарска година, усвојен је и  буџет општине за наступајућу 2018. годину који ће према плановима износити 1. 824.768.635 динара.

На почетку заседања одборницима се обратио народни посланик из Топличког округа и Прокупља Дарко Лакетић који им је пренео лепу вест да је Влада Србије одлучила да упути Општини Прокупље 140 милиона динара помоћи из буџетске резерве како би Прокупчани превазишли дужничку кризу и делимично вратили дуг из периода претходне власти који износи 202 милиона динара.  
 
-Захвални смо председнику Србије Александру Вучићу и председници Владе Ани Брнабић јер су разумели у каквом се великом проблему налази Општина Прокупље, па су уважавајући наше добре радне резултате одлучили  да нам и на овај начин дају подршку и помогну да вратимо дуговања из времена претходне власти које је дошло на наплату и које је претило да блокира рад општине и буџетских установа, казао је Лакетић. 
 
np2
Он је такође исказао захвалност и грађанима Прокупља пре свега на подршци и поверењу које су указали Српској напредној странци препознавши у њој честите људе који ће радити у интересу свих грађана.
 
-Ова власт је успешно одговирала на све пред њу постављене задатке и изазове и успела је да као ни једна пре обезбеди подршку целе Владе и свих министарстава која су током прошле године давала новчану подршку акцијама и пројектима у нашиј општини, рекао је народни посланик.
 
-Сигуран сам  да овако нешто није урадила ниједна власт до сада јер никоме до сада Влада Србије није поклонила 140 милиона динара, нагласио је Лакетић.
 
Он је прецизирао да је током године Општина Прокупље стално добијала материјалну подршку Владе и да је захваљујући томе много тога урађено у нашем граду. 
 
-Дому културе обезбеђено је 10 милиона динара  за завршетак платоа и паркинг простора пред зградом, а 11 милиона динара обезбеђено је за доградњу обданишта „Бамби, подвукао је Лакетић и додао да ће путем Канцеларије за јавна улагања наредне године бити реновирана зграда Гимназије и изграђена фискултурна сала у Основној школи "9. Октобар" . 
 
Такође је рекао да ће значајним средствима Влада Србије помоћи изградњу нове пијаце и моста у Прокупљу као  и подизање спомен обележја Другом гвозденом пуку нагласивши да ће будућим пројектима бити једнако сагледани  инфраструктура и  путна мрежа у граду и селу, школство, здравство и све друге области живота.
 
-На прагу смо да остваримо и наш велики сан, да из мале вароши постанемо град у правом смислу те речи, подвукао је Лакетић и додао да бисмо постали град, за шта је  лично поднео иницијативу у Скупштини Србије, морамо и да имамо све атрибуте града.
 
Према његовим речима и у наредној 2018. години наставиће се са значајним улагањима у путну и комуналну инфраструктуру, објекте и службе како би грађани Прокупља имали још боље услове за живот.
 
-Желим вам да у наредној години имате много више посла, како би нам 2018. била развојна и како би житељи наше општине живели боље, пошто за то сада имају и основа, јер ће по први пут бити без дугова који су нам годинама уназад представљали оптерећење, поручио је Лакатић са скупштинске говорнице честитајући свим грађанима Прокупља и Топличког округа Нову годину. 
Величина слова: