Спортски викенд
8. новембра 2016.
Гимназијалци одлични на „Пословном изазову“
10. новембра 2016.
Прикажи све

Волонтери стално на дежурству


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

volonteri%209_11

 Волонтери Црвеног Крста,чланови Јединице за деловање у несрећама,одмах по проглашењу ванредне ситуације на територији општине Прокупље,прикључили су се великој акцији одбране од поплава.

Око 20 волонтера ноћас је било на дежурству у згради Соколане где је формиран прихватни центар за случај евакуације становништва из угроженог подручја.

-Наше активности почеле су тако што смо најпре дезинфиковали  простор предвиђен за смештај евакуисаних. Поставили смо душеке,постељину,ћебад за десетак људи,за сада је само двоје људи  из Доње Речице евакуисано,а уколико се укаже потреба имамо све спремно за већи број људи,казала је Тамара Добросављевић.

Евакуисани грађани су под сталним надзором волонтера,који ће дежурати даноноћно све док траје ванредна ситуација. Тренутно су  дежурни Милош Раденковић,Владимир Миленковић,Тамара Добросављевић и радник Црвеног крста Ирена Антонијевић која предводи ову групу волентара.

 

Величина слова: