Наш посланик за наш град
4. новембра 2017.
Бесплатна подела садница
7. новембра 2017.
Прикажи све

Вулин – Чувајте сећање на “гвоздене” јунаке


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vulin1111

Министар одбране Републике Србије,Александар Вулин данас је посетио 310. Инжињеријски батаљон и припадницима најелитније и највеће инжињеријске јединице у Војсци  Србије честитао Дан инжињерије 6. новембар.

 “Бригада коју служите је бригада која наставља традиције славног Гвозденог пука и ни један припадник ове бригаде не сме да буде ништа мањи него што је успомена на славне ратнике непобедиве гвоздене јунаке,рекао је Вулин на свечаности у прокупачкој касарни “Ратко Павловић Ћићко”.

vulin2 vulin%20122

 Он је подсетио на величанствену епопеју Српске војске у Првом светском рату и јунаштво српских ратника оличено у имену “гвоздени“ непобедиви .

 Сва наша војска је елитна и свака јединица у  њој је за поштовање,јер  баштини традицију најбољих војника,  победника са Кајмакчалана и Солунског фронта са Куманова и Брегалнице и зато сваки српски војник треба да буде поносан ,нагласио је Вулин.

vulin33

 „Ви сте војни позив изабрали својевољно,а не под присилом,зато што своју земљу волите и зато што сте вољни да јој служите,истакао је министар.

 Он је нагласио да се о припадницима Војске брине и да је њихов статус обавеза и приоритет  државе Србије односно да се сви у врху власти од председника државе Александра Вучића,врховног команданта,председнице Владе и министара старају да се поправи социјални статус чувара нашег мира и безбедности.

Вулин је прокоментарисао и почетак исплате једнократне помоћи за пензионере која ће бити исплћена и војним пензионерима и говорио о њиховом статусу .

vulin1 vulin%20666

„По наређењу председника Србије Александра Вучића ми смо формирали радну групу која се бави искључиво побољшањем положаја припадника Војске Србије ,казао је Вулин.

 Он је подсетио да су припадници Војске Србије добили повећање од 10 одсто што је  и највеће повећање плата у нашој земљи и додао да ће предложити да то повећање не буде линеарно,већ  да се у  првом реду и већем обиму,плате  повећају професионалним вјаницима.

vulin3 vulin4

 „Такође по Вучићевом наређењу формирали смо групе које ће се бавити проблемом изградње станова и стамбеног збрињавања  припадника Војске о чему није вођено рачуна још од распада некадашње СФРЈ и о томе ћемо веома брзо обавестити и јавност,рекао је Вулин .

 Он је истакао да је војничка дневница недавно повећана са 800 на 1000 динара,као и да се  тиме највише помогло  онима који највише раде и најангажованији су у Војсци.

vulin%2033333 vulin2222

Улагање у опремљеност наше војске је улагање у технолошки напредак не само наше одбрамбене моћи већ и у технолошки напредак наше читаве земље,казао је Вулин који је са сарадницима обишао полигон у прокупачкој касарни на коме су била изложена најмодернија средства и механизација Инжињерије за деловање у ратним и мирнодопским условима .

 „Када купите ново наоружање и када обезбедите нове инжињере и нове војнотехничке институте ви купујете не само нова средства већ и памет и оно што ће значајно повећати технолошку и одбрамбену снагу наше земље,нагласио је министар .

 Он је истакао да без јаке војске нема ни јаке и сигурне земље и да је  јака војска фактор одвраћања непријатеља као  и да та врхунска опремљеност војске представља извесну сигурност њених припадника а и целе земље која тако има простора  да се у миру и политичкој стабилности  развија и напредује.

 Он је казао да је Влада Александра Вучића исправила и многе неправде према војним пензионерима тиме што је омогућила да им се исплати све оно што им је припадало,а бахатошћу тадашњих представника власти ускраћено.

vulin%20zavrsna

 Коментаришући писање неких страних магазина да ће се Европска унија убрзо распасти а њене чланице приклонити земљама Истока или Запада као и да ће неминовно доћи до великог рата у Европи,Вулин је оценио да је то информација која је дошла од немачке војно безбедносне агенције .

 „Светске војне обавештајне службе теоретски проверавају све могуће сценарије и како ће се те ствари одвијати у будућности,казао је Вулин .

 „Ниједна војска у свету не може да искључи рат као могуће средство деловања па тако ни ми не можемо да се не припремамо за рат . Ми се не припремамо за рат али смо увек спремни,казао је Вулин и додао да ћемо  рат  избећи само ако водимо политику војне неутралности какву сада води Србија и ако имамо војску дужну поштовања коју нико не жели за непријатеља на бојном пољу.

Прокупачке инжињерце заједно са министром посетио је и командант Копнене Војске Србије генерал – потпуковник Милосав Симовић са сарадницима.

Министра Вулина поред припадника Војске Србије у Прокупљу су поздравили начелник Топличког округа Небојша Вукадиновић ,председник Општине Прокупље Александар Симоновић и већница за културу Милица Ерић .

 Министар се захвалио на сарадњи и помоћи руководству Округа и Општине Прокупље и рекао да му је задовољство кад год посети јуначку и слободољубиву Топлицу у којој посебно  цене и поштују Војску Србије .

 „Драго ми је да данас имам прилику да честитам Дан бригаде Инжењериској јединици  са којом имамо одличну сарадњу. Они су увек ту када год нам је помоћ потребна тако да се поред оваквих професионалаца за деловање у ванредним ситуацијама заиста осећамо  безбедно ,рекао је председник општине Прокупље Александар Симоновић на данашњој свечаности у прокупачком Гарнизону. 

 

 

Величина слова: