Подршка за брендирање и увођењу стандардa
3. марта 2016.
Вече богато културом
7. марта 2016.
Прикажи све

За бољу безбедност особа са инвалидитетом

 pruzni%20prelaz

Друштво за церебралну и дечију парализу Прокупља покренуло је иницијативу за сређивање и асфалтирање пружних прелаза код Железничке станице. Осим особа са инвалидитетом и старих лица,овај прелаз користе и становници Гарића,једног од највећих прокупачких насеља.

– Прелази који се тренутно користе урађени су пре неколико година. Они се сада налазе у таквом стању да га особе са инвалидитетом не могу у потпуности користити,изјавио је председник Друштва за церебралну и дечију парализу Прокупља Милутин Стојановић.

Према његовим речима особе са инвалидитетом до лекара и болнице сада иду улицама где је велика фреквенција саобраћаја.

Председник Друштва наглашава да су разговори са представником Железнице Србије Синишом Марићем,Јавног предузећа за урбанизам и уређење Општине Прокупље и начелницом Одељења за урбанизам и  стамбено-комуналне послове Општине Прокупље Весном Живковић који су изразили велику спремност да се овај прилаз уреди и асфалтира.

– Ради безбедности у саобраћају особа са инвалидитетом надам се да ће се у најкраћем року приступити уређењу и асфалтирању пута и прелаза преко железничких колосека,рекао је Станковић који се захвалио надлежнима  који су изразили спремност да приступе решавању овог проблема

Величина слова: