Турнир у малом фудбалу
15. јула 2015.
МЗ Страхиња и МЗ Татко у финалу
17. јула 2015.
Прикажи све

За љубитеље поезије

KOP%2033 KOP%2044

Стих из песме Ђорђа Балашевића „Пусти срце на лупкање“ био је назив књижевне вечери коју је организовала Књижевна омладина Прокупља,а Прокупчани уживали свим чулима. Наступили су чланови подмлатка Књижевног друштва „Раде Драинац“ говорећи своје стихове настале баш онако како су њихова песничка срца лупкала.

Све је почело онако како и доликује оваквим сусретима „Најљубавнијом песмом“ Мирослава Антића,коју је говорила најмлађа и најшармантија учесница Бранка Крстић. Потом су уследили наступи осталих учесника Александре Стојиљковић,Валентине Миленковић,Љубице Насковић,Кристине Мијалковић,Тамаре Костић,Милоша Стојиљковића,Мирјане Стојановић,Иване Лекић и Србијанке Станковић. Њихови стихови пропраћени су нотама које су долазиле са гитаре Војислава Миленковића.

– Ово наше вече је произашло из вишенедељног рада и радионица. На почетку је стајао стих што је била тема,али и уметничка игра за све нас,јер је требало да напишемо песме и уклопимо стих у своје дело. То смо и учинили,различити сензибилитети учесника обрадили су овај стих на свој начин,дајући себе кроз њега,рекла је председница Књижевне омладине Прокупља Србијанка Станковић.

Песници су своје стихове говорили у неколико кругова,а вече је трајало сат времена. Почело је Миком Антићем,а завршено Бодлером.  

KOP%2055 KOP%2066 

Величина слова: