Велика појачања пред првенство
17. септембра 2015.
Председник Србије посетио Блаце
21. септембра 2015.
Прикажи све

Задовољни постигнутим резултатима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

romi%202 

Канцеларија за ромска питања Општине Прокупље и Удружење Ром Царина организовали су конференцију за новинаре на којој су презентовале резултате  пројекта Правно социјална подршка националним мањинама.” Осим новинара,конференцији је присуствовао и председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Говорећи о реализацији самог пројекта председник Пауновић је нагласио да је локална самоуправа,у границама својих могућности,пружила све видове помоћи Канцеларији за ромска питања и Удружењу “Ром Царина.”

– Током реализације пројекта “Правно социјална подршка националниом мањинама”  Канцеларији се обратило више од 200 лица за пружање различитих видова помоћи.Захваљујући свестраном ангажовању запослених у Канцеларији решени су неки од виталних промлема ромске националности.Сигурно је да проблеми ове националности нису у потпуности otkloweni из разлога што је за неке неопходно системско и дуже деловање,рекао је он и нагласио да Општина Прокупље,по пропорционалном броју становника,заузима треће место по броју Рома у Србији.

Он је одао признање свима онима који су реализовали овај пројекат у циљу решавања гору’их проблема ромске популације.

– Реализација овог пројеката је пример добре праксе и сарадње између локалне самоуправе и невладиних организација,истакао је Пауновић и нагласио да ће Општина Прокупље и у наредном периоду,кроз пројекте,настојати да помаже многим удружењима и организацијама.

romi%203

Радник Канцеларије за ромска питања Ненад Алишановић и председник Удружења “Ром Царина” Саша Алишановић рекли су да се током реализације пројекта Kанцеларији  обратиле 223 особе за решавање појединих проблема.

– Током тромесечне реализације пројекта угроженим Ромима у насељу Губа санирани су објкекти који су били поплављени током прошле и ове године. За осмочлану породицу Реџепа Павловића обезбеђен је објекат за смештај. Појединим становницима ромске националности из села Житни Поток омогућили смо добијање неопходне документације. За 14 кућа у насељу Царина пружили смо све видове помоћи како би се прикључили на канализацију,рекао је Ненад Алишановић и додао да Канцеларија за ромска питања Општине Прокупља ради пет месеци и да су они током тог периода имали свестрану помоћ руководства локалне самоуправе.

Председник Удружења “Ром Царина” Саша Алишановић у свом говору је рекао да је вредност пројекта износила 420.000 динара и да је тај новац обезбеђен из буџета Општине Прокупље.

 

– Током реализације пројекта имали смо велику помоћ од стране руководства локалне самоуправе,матичне службе Општине Прокупље,Полицијске управе,Центра за социјални рад и других установа и институција. Сигурно је да реализацијом овог пројкета нисмо решили све проблема,али смо многима пружили  помоћ,рекао је он и додао да они и у наредном периоду очекују да кроз поједине пројекте пруже помоћ,не само ромској популацији,него и другим националностима који живе на територији прокупачке општине. 

Величина слова: