Следећа недеља у знаку Топличког устанка
17. фебруара 2017.
Конференција за новинаре у Дому здравља
20. фебруара 2017.
Прикажи све

Запажен наступ младих прокупачких песника

sretenje1
Сретењску повељу са овогодишњих дванаестих по реду Сретењских сусрета понео је песник из Сокобање Хранимир Милојковић,а Сретењско одличје Дејан Ристић из Лесковца.
 
У песничком маратону учествовало је 22 песника из Прокупља,Лесковца,Сокобање,и Ђакуса,а највише пажње и похвала припало је младим песницима из града домаћина сусрета,односно члановима Књижевне омладине Прокупља.
 
-Жири је донео једногласну одлуку о томе коме ће припасти награде ових сусрета,али са великим задовољством истичемо да су њих могли  понети и млађи ствараоци из града домаћина,рекла је образлажући одлуку жирија песникиња Олга Манчић Ружић из Параћина. Друга два члана овог жирија били су песници из Прокупља Љубиша Красић и Данијел Јовановић. 
sretenje2 sretenje3
Младом песнику из Прокупља Милутину Милошевићу припала је посебна похвала и подстрек старијих колега са ових сусрета да и убудуће тако ствара и да награде сигурно неће изостати.
 
Част да својом поезијом,поздраве госте и учеснике овогодишњих сусрета ,ван такмичарског дела,припала је прокупачким  песницима Данету Стојиљковићу и Миливоју Крстићу. 
 
 И овогодишње сусрете је по старој доброј традицији отворио дечији хор Дома културе „Сањалице“,под диригентском палицом Сање Стојковић.
 
Поред бројне публике,која је са великом пажњом и задовољством пратила казивање поезије на овом песничком маратону,подршку организаторима и учесницима Сретењских сусрета,пружила је и већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић
Величина слова: