Следећа недеља у знаку Топличког устанка
17. фебруара 2017.
Конференција за новинаре у Дому здравља
20. фебруара 2017.
Прикажи све

Запажен наступ младих прокупачких песника


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214
sretenje1
Сретењску повељу са овогодишњих дванаестих по реду Сретењских сусрета понео је песник из Сокобање Хранимир Милојковић,а Сретењско одличје Дејан Ристић из Лесковца.
 
У песничком маратону учествовало је 22 песника из Прокупља,Лесковца,Сокобање,и Ђакуса,а највише пажње и похвала припало је младим песницима из града домаћина сусрета,односно члановима Књижевне омладине Прокупља.
 
-Жири је донео једногласну одлуку о томе коме ће припасти награде ових сусрета,али са великим задовољством истичемо да су њих могли  понети и млађи ствараоци из града домаћина,рекла је образлажући одлуку жирија песникиња Олга Манчић Ружић из Параћина. Друга два члана овог жирија били су песници из Прокупља Љубиша Красић и Данијел Јовановић. 
sretenje2 sretenje3
Младом песнику из Прокупља Милутину Милошевићу припала је посебна похвала и подстрек старијих колега са ових сусрета да и убудуће тако ствара и да награде сигурно неће изостати.
 
Част да својом поезијом,поздраве госте и учеснике овогодишњих сусрета ,ван такмичарског дела,припала је прокупачким  песницима Данету Стојиљковићу и Миливоју Крстићу. 
 
 И овогодишње сусрете је по старој доброј традицији отворио дечији хор Дома културе „Сањалице“,под диригентском палицом Сање Стојковић.
 
Поред бројне публике,која је са великом пажњом и задовољством пратила казивање поезије на овом песничком маратону,подршку организаторима и учесницима Сретењских сусрета,пружила је и већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић
Величина слова: