Bogat 3D filmski vikend
29. jula 2016.
Monodrama „O glumatanju“
1. avgusta 2016.
Prikaži sve

Zaplivali „Toplički delfini“

delfini%201

Besplatna školica vaterpola i plivanja,koju ovog leta po prvi put organizuje Opština Prokuplje u saradnji sa Vaterpolo savezom Srbije,počela je sa radom na otvorenom  gradskom bazenu. Oko 60 mališana polaznika škole svakodnevno će sa učiteljima plivanja i trenerima vaterpola upoznavatiti lepote sportova na vodi.

 -Zvanično smo krenuli sa realizacijom svih najavljenih aktivnosti. Bilo je u planu da startujemo 15. jula ali zbog lošeg vremena i hladne vode evo krećemo danas. Svi treninzi,akcije i kompletne aktivnosti traju tri do četiri meseca tako da ćemo do 1. decembra sve planirano realizovati. Ideja je prelepa,odaziv je veliki i bez obzira što nemamo zatvoreni bazen rešili smo da našoj deci priuštimo da treniraju sportove na vodi. Svi znamo koliko su sportovi na vodi značajni za razvoj deteta a istovremeno naši klubovi i reprezentacije u vodenim sportovima su najtrofejniji. Plan nam je da od 1. decembra nastavimo školu vaterpola u saradnji sa Vaterpolo klubom „Nais“ iz Niša tako da očekujem da „Toplički delfini“ treninge u zimskim mesecima nastave u zatvorenom bazenu na „Čairu“ u Nišu. Zahvalila bih se na kraju i Vaterpolu savezu čija je bila inicijativa da prokupačkoj deci priuštimo sve ono što je dostupno mališanima u većim gradovima. Očekujemo da ovo bude preteča nekih naših klubova na vodi naredne godine što bi za nas u lokalnoj samoupravi značilo da se borimo da našem gradu donesemo jedan zatvoreni bazen,rekla je Maja Ranđelović većnica za prosvetu,omladinu i sport Opštine Prokuplje.

delfini%202delfini%203

Školu vaterpola u Prokuplju u svakom pogledu pomaže Vaterpolo klub „Nais“ iz Niša. Vaterpolo treneri radiće sa mališanima i upoznati ih sa veštinama ovog trofejnog sporta.

 -Odlično je za početak što su klinci došli u ovolikom broju. Krećemo danas sa prvim treningom,biće malo teže dok se sve organizuje ali nadam se da će vremenom biti još više plivača i vaterpolista što je u neki ruku važno za čitav naš region. Pozvao bih što više dece da se uključe i da treniraju vaterpolo jer nam je cilj da i ovaj deo Srbije što više uključimo u sportove na vodi,rekao je Darko Mančić trener VK Nais iz Niša.

Školu plivanja za mališane vodiće osposobljeni treneri a sve je organizovano po pravilima i standardima plivačkog saveza Srbije.

 – Dobili smo upustva i program za školu plivanja od plivačkog saveza. Neće biti nikakvih problema,škola je u stručnom radu pokrivena sa 5 profesora fizičke kulture koji će raditi sa mališanima. Deca su podeljena u 4 grupe i svakom detetu će se posvetiti adekvatna briga i pažnja,rekao je Bojan Prolović trener u školi plivanja.

delfini%204delfini%205

Veličina slova: