Održana sednica Opštinskog veća Prokuplja
24. aprila 2015.
Za sigurnost i zaštitu arhivske građe
28. aprila 2015.
Prikaži sve

Zatvoren Prokupački festival kratkog filma


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

PRFilm2 

Prokupački festival kratkog filma,koji je ove godine održan pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije u saradnji sa Opštinom Prokuplje,završen je revijom nagrađenih filmova i uručenjem priznanja. Da bi Prokupački festival postigao ovakav uspeh i svrstao se u red značajnih kulturnih manifestacija na mapi Srbije,zaslužni su i ovogodišnji organizatori Žikica Jovanović,Dom kulture,Galerija Fil-art,kao i Turistička organizacija i Kancelarija za decu i mlade Opštine Prokuplje. Na svečanosti povodom zatvaranja Festivala,koji se u našem gradu održava po četvrti put,autorima najboljih filmova i zapaženih ostvarenja uručene su plakete i zahvalnice svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju Festivala.

Žiri ovog Festivala,koga su činili filmski kritičari Miroljub Mića Vučković iz Beograda i Dejan Dabić iz Niša i direktorka Doma kulture Tijana Petrović,od 73 filma,koliko je publika videla od 23. do 26. aprila,izabrali su najbolje u nekoliko kategorija.

– U kategoriji animiranog filma dodeljena je jedna nagrada i to filmu „String“ iz Španije. U kategoriji dokumentarnog filma dodeljujemo dve specijalne nagrade filmovima „On the edge“ iz Izraela i „Ecvador“ iz Ekvadora,istakao je Dejan Dabić,dodajući da je u kategoriji eksperimentalnog filma dodeljena nagrada filmu „Outside the Paranthesis“ iz Španije,kao i jedna specijalna za prožimanje eksperimentalnog i animiranog filma „Mend and Make do“ iz Velike Britanije.

PRFilm5 PRFilm6

Za najbolji film u kategoriji kratkog igranog filma proglašen je „5 ways 2 die“ sa Kipra,ali je u istoj kategoriji specijalnu nagradu dobio i „Pan-Demia“ iz Španije.

Kada je reč o kategoriji domaćeg filma ovde je žiri odlučio da nagradu za najbolji film ravnopravno podele filmovi „9 dana“ Strahinje Savića i „Drawn“ Dušana Babića.

Ovaj festival biće upamćen po tome što je okupio eminentna imena iz sveta kratkog filma,ali i naših poznatih glumica Aleksandre Nikolić i Eve Ras,koja je akter u nagrađenom domaćem filmu „9 dana“. 

PRFilm1 PRFilm4   

Veličina slova: