Bratimljenje Prokuplja i Epona
21. maja 2015.
Prijatelji iz Francuske na sednici Skupštine
23. maja 2015.
Prikaži sve

Završen prvi deo Drainčevih susreta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Susreti1 Susreti2

U okviru Drainčevih susreta pesnika u prokupačkoj Gimnaziji monografiju „Mesto u mećavi“, koja govori o poznatom gitaristi,pevaču i vođi grupe Ekatarina velika,  predstavio je autor Aleksandar Žikić.

On je tom prilikom prisutnim učenicima ove prokupačke srednje škole objasnio da ova knjiga oslikava najizraženiji portret jednog rok muzičara u domaćoj publicistici tumačeći okolnosti iz kojih je iznikao mit o Milanu Mladenoviću.

„Mesto u mećavi“ je istinita,potresna i dramatična priča o izuzetnom stvaraocu,atmosferi u kojoj su nastajale njegove neobično značajne pesme,bendu izuzetnih muzičara tragične sudbine. Priču o ovoj knjizi imali su prilike da čuju i zainteresovani u Kuršumliji.

Kao deo programa pesničkih susreta bila je i Prva sesija Srpskog filozofskog društva na temu Čovek u filozofiji,religiji i umetnosti“,koja je održana u Narodnom muzeju Toplice.

Prvi deo obeležavanja književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“, koja ove godine obeležava pola veka postojanja,biće završen Drugom sesijom Srpskog filozofskog društva i predstavljanjem izdavačke kuće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Nastavak ovih susreta očekuje nas od 25. do 28. avgusta,kada ćemo saznati ko je ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Drainac“. 

Susreti3 Susreti4

Veličina slova: