Нова парламентарна странка у СО Прокупље
7. децембра 2015.
Гимнастичари поново запажени
9. децембра 2015.
Прикажи све

Завршени радови у школи у Балиновцу

balinovac%201

У оквиру реализације великог пројекта реконструкције школских зграда на територији општине Прокупље,завршени су радови на изградњи нових тоалета у школи у Балиновцу,за које је издвојено око 1.100.000 динара.

Тим поводом школу су посетили представници Општине Прокупље заменик председника Илија Ђедовић и руководилац Одељења за друштвене делатности Миладин Милосављевић. На традиционалан начин,задовољни због сада много бољих услова за рад и учење,дочекали су их ученици и наставници ове школе.

– Поносан сам на Општину Прокупље која је у овим тешким временима успела да издвоји средства и започне реконструкцију школских објеката,јер улагање у школе је улагање у будућност,истакао је Ђедовић. Према његовим речима,локална самоуправа је издвојила средства како за школе у граду,тако и за сеоско подручје,   како би сви ученици на територији општине имали подједнаке услове школовања.

Школа у Балиновцу је након две деценије добила тоалете унутар зграде,а новоизграђени санитарни блок садржи три кабине,за дечаке,девојчице и наставнике.

Директорка школе Ивана Радоњић се овом приликом захвалила локалној самоуправи што је издвојила средства за реновирање школа,посебно оних на селу,где до сада нису постојали условни тоалети,већ су годинама коришћени пољски.

Наредних дана очекује се и почетак радова на изградњи нових тоалета у матичној школи „Милић Ракић Мирко“ у Прокупљу,за које је предвиђено око 4,5 милиона динара.

Школе у прокупачкој општини ће завршетком овог великог пројекта реконструкције добити лепши изглед,боље и квалитетније услове,чиме ће и безбедност деце бити подигнута на виши ниво. Општина Прокупље је након три деценије издвојила знатна средства из буџета за реновирање школских зграда што,према речима већнице за образовање Маје Ранђеловић,износи око 60 милиона динара. На овај начин Општина Прокупље је још једном потврдила да је брига о деци,њиховом образовању,као и здравом и безбедном боравку у школи,приоритет сваке локалне власти.

balinovac%202
Величина слова: