Еколошки чамац одушевио Прокупчане
5. августа 2016.
Министар Вербић на Видојевици
9. августа 2016.
Прикажи све

Земљиште за нову цркву


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Vece%203

Општинско веће Општине Прокупље на данашњој седници усвојило је предлог и дало на разматрање Скупштини да се Епархији нишкој,односно Црквеној општини Прокупље поклони земљиште за изградњу храма Светог Ђорђа у нашем граду.

Црква Светог Ђорђа,за коју је урађен пројекат још средином прошлог века,градиће се на локацији између Дома за смештај старих лица и Више пољопривредно прехрамбене школе. На овај начин,а захваљујући недавном договору владике рашко-призренског Теодосија и председника Општине Прокупље Александра Симоновића,решиће се вишедеценијска потреба за изградњом још једног православног храма у Прокупљу. Изградњом Цркве Светог Ђорђа Прокупље ће постати једно од ретких места у Србији где су у православним храмовима похрањене мошти светаца чија имена цркве носе.

У Цркви Светог Прокопија,једној од најстаријих храмова на Балкану,чувају се мошти Светог Прокопија,а такође и мошти Светог Ђорђа,које ће бити пребачене у нови храм.

Episkop%20Teodosije

 

Величина слова: