Нова котларница у школи Ћићко
22. јуна 2017.
Дом здравља усавршава здравствене услуге
26. јуна 2017.
Прикажи све

Зграда Дома културе добија пуни сјај


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 dom%20slika

У оквиру   Владиног програма подршке локалне и регионалне инфраструктуре под називом „ Градимо заједно“, Општина Прокупље реализоваће и другу  фазу партерног уређења недавно реновиране  зграде Дома Културе “Радивоје Увалић Бата” .

Другом фазом радова предвиђено је уређивање платоа пред зградом ,степеница и потпорних зидова на северозападној страни објекта,паралелно са улицом Косте Војиновића и изградња паркинг простора.

dk%20dvoriste dk%20dvoriste1

 Процењена вредност тих радова износи 9,6. милиона  динара,при чему је учешће Министарства привреде нешто веће од 40 одсто док ће се остатак средстава обезбедити из буџета Општине Прокупље.

 Да подсетимо,реконструкција зграде Дома културе започела је крајем 2011. и до 2013. године завршени су архитектонско-грађевински радови као и велики део унутрашњих радова. Остатак радова електро машинске инсталације завршен је 2015. а средином 2016. године и прва фаза радова на партерном уређењу .

Тада је   уређен  плато,степенице и потпорни зидови на североисточној,југоисточној и југозападној страни зграде и  паркинг простор за  особе са сметњама у кретању  преко пута  улаза у клуб.

dk%20dvoriste2 dkdvoriste3

 У току је припрема документације за расписивање јавног позива за избор извођача друге фазе радова на згради Дома културе, након чега ће се приступити реализацији пројекта.

Дом културе налази се на најлепшем месту у самом  центру Прокупља. У његовој близини је црква св. Прокопија и Латинска црква.  Зграда је смештена у подножју  брда Хисар на коме се налазе археолошки остатци легендарног Југ Богдановог града . Реализацијом овог пројекта, заокружиће се уређење Дома културе и допринети очувању дела нашег града, који има културно историјски значај. Лепота сада новог здања Дома културе улепшаће целокупан изглед  Прокупља .

 

 

Величина слова: