Ученици посетили Дневни боравак „Сунце“
6. априла 2016.
ФЕДЕС почиње у среду
11. априла 2016.
Прикажи све

„Животни круг“ Милунке Марковић


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

MM%201

У Народном музеју Топлице представљена је песничка збирка „Животни круг“ Прокупчанке Милунке Марковић. Професорка у пензији Милунка Марковић,после једног објављеног романа и превода свој књижевни опус обогатила је овом књигом.

– Све је почело на наговор мог великог пријатеља и сарадника у књижевном раду професора Сибина Шовића. Захваљујући баш њему,ја сам почела да пишем песме,јер сам свој највећи сан,да напишем роман остварила,а други ми је већ у завршној фази,истакла је на промоцији свог „Животног круга“ Марковић.

Она је овом приликом поручила младима да уколико воле и читају поезију да је и пишу,а да прозу пишу они који читају прозу.

Рецензент  књиге Сибин Шовић је нагласио да је стил овог аутора емоционални са примесама наративности.

– У њеној поезији има жеље да се записано запамти и траје,подвукао је он.

Збирка садржи рефлексивне,дескриптивне и љубавне песме,које је Милунка посветила својој сестричини Дуњи.

Пред бројном публиком,међу којима је било и ауторкиних ученика,стихове из њене књиге су говорили Нина Стојановић,Александра Богдановић и Јована Красић,док је за музички део вечери био задужен Милош Стојиљковић.

MM%202

Величина слова: