Rad lokalne samouprave predočen građanima
25. februara 2016.
Trajni zapis o topličkim pesnicima
29. februara 2016.
Prikaži sve

Zlatna i srebrna medalja topličkim vinima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

epigenija-chardonnay

Na 7. Međunarodnom sajmu vina,koji je nedavno održan u Beogradu,svoje proizvode izložilo je skoro 130 vinarija iz Srbije i 10 evropskih zemalja,kao što su vinarije iz Slovačke,Slovenije,Hrvatske,Republike Srpske,Makedonije,Bugarske i drugih zemalja.

Kao i prethodne,na sajmu su i ove godine učestvovali Toplički vinogradi d.o.o. iz prokupačkog sela Gojinovac. Tokom trodnevnog trajanja Sajma mnogobrojni posetioci iz zemlje i inostranstva degustirali su vina ove prokupačke vinarije.

– Da su naša vina dobrog kvaliteta,prijatnog ukusa i arome potvrdio je inostrani stručni žiri. Zlatna medalja dodeljena je vinu “EPIGENIJA CABERNET SAUVIGNON“,a srebrna “EPIGENIJA PROKUPAC“,rekao je menadžer u Topličkim vinogradima Dragan Kovačević i dodao da su posetioci degustirali i druga vina koja se proizvode u vinariji u Gojinovcu.

epigenija%20zlato  epigenija%20srebro

Prema njegovim rečima,ova priznanja su potvrda dosadašnjeg rada,ali i obaveza da se u narednom periodu još kvalitetnijom proizvodnjom vina i proširenjem asortimana dokažu na domaćem i inostranom tržištu.

Plantaže Topličkih vinograda nalaze se u selu Gojinovac,dvadeset kilometara udaljenom od Prokuplja. Vinogradi se prostiru na površini od skoro 35 hektara. Savremena i lepo opremljena vinarija,koja je otvorena pre dve godine,ima korisnu površinu od 8.500 metara kvadratnih. U vinariji može da se preradi grožđe sa površine od 100 hektara.

– Prošle godine imali smo rod od blizu 200 tona. Ove godine očekujemo da taj rod bude veći,ističe Kovačević i dodaje da tokom ove jeseni i na proleće naredne godine planiraju da povećaju površine pod vinovom lozom za dodatnih 17 hektara.  

epigenija-prokupac

Veličina slova: