Slike obasjane detinjstvom
3. decembra 2014.
Predsednik Opštine Prokuplje posetio stočare
5. decembra 2014.
Prikaži sve

Značajne ličnosti Toplice


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSCN6230

Učenici Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ održali su javni čas u Narodnom muzeju Toplice,pod nazivom „Značajne ličnosti iz naše prošlosti“. Cilj ovog časa,u kome su učestvovali učenici trećeg,sedmog i osmog razreda,bio je podsećanje na značajne ličnosti iz Toplice,koje su svojim radom i stvaralaštvom učinile da se za ime njihovog rodnog kraja nadaleko čuje.

– Kroz pesme,recitacije i priče akcenat smo stavile na vrednosti koje nikad ne gube na važnosti,a to su hrabrost,požrtvovanost i nesebična ljubav prema rodnoj Toplici. Takvi su bili Nikodije Stojanović Tatko,Ratko Pavlović Ćićko,Boža Ilić,Rade Drainac,Aleksa Savić. Njihovim stopama danas odvažno korača,pronoseći ime Toplice zajedno sa svojim umetničkim ostvarenjima u svetu i akademski slikar Dragan Drobnjak,rekla je učiteljica Ljiljana Sokolović,koja je zajedno sa profesorom istorije Slavicom Spasić i učiteljicom Jelenom Janjić,učestvovala u realizaciji ovog časa.    

 

DSCN6238 DSCN6242

Veličina slova: