Preventivni pregledi za građane
7. aprila 2017.
Filmom protiv predrasuda
11. aprila 2017.
Prikaži sve

Zvršen deveti FEDES


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 fedes%20zavrsno%2022 fedes%20zvrsno44

Još jedan Festival dečijeg stvaralaštva FEDES završen  je dodelom nagrada,prema mišljenju žirija i publike,najboljim učesnicima. Organizatori ovog festivala zadovoljni su celokupnim sadržajem,a najlepše je kako kažu,da su imali priliku da uživaju u lepoti stvaralaštva dece iz cele Toplice.

U Domu kulture ističu da će i ubuduće negovati  i unapređivati FEDES kao manifestaciju koja ima poseban značaj,ne samo za  organizatore,već i njegove učesnike,publiku i naš grad.

fedes%20zavrsno%20111 fedes%20zvrsno11(1)

Na ovogodišnjem festivalu dečijeg stvaralaštva nagrađeni su sledći učesnici. U kategoriji instrumentalista najbolji u izvođenju kompozicije na klaviru bio je Petar Pavlović,harmonici Mihajlo Ristić,gitari Jana Vukašin i violini Petar Mitrović.

Na likovnom i literarnom konkursu koji je raspisao Dom kulture povodom FEDES-a,prvu nagradu u mlađem uzrastu osvojila je Milica Ibić,a u starijem Petra Koprivica.

fedes%20zavrsno%20333 fedes%20zavrsno%20336

Kao najbolji pisac u mlađem uzrastu pokazala se Tara Miletić,a u starijem Milica Babić.  U narodnom stvaralaštvu prvo mesto u solo izvođenju u mlađem uzrastu osvojila je Anđelina Ranđelović,a u starijem Teodora Milošević. Najbolji instrumentalista s bio je Mladen Milošević.

fedes%20zavrsno%20338 fedes%20zavrsno334

I Dečija pesma donela je pobednike,u mlađem uzrastu prvo mesto osvojila je Kalina Pavlović,a u starijem Nemanja Drobnjak. Nagradu publike osvojio je predškolac Aleksandar Vukićević.

I ove godine,pored redovnih nagrada,deca su dobila i tortu,koju im je poklonila Opština Prokuplje,a uručila većnica za kulturu Milica Erić. Ona se ovom prilikom zahvalila roditeljima što svoju decu pravilno usmeravaju i prepoznaju njihov talenat.

fedes%20zavrsno335 fedes%20zavrsno337

-Uz vašu podršku i rad u Domu kulture,kao jednoj od važnih ustanova u našem gradu koja neguje kreativno stvralaštvo u radu sa decom,zajedno ćemo učiniti da ova manifestacija traje dugo i da se za njene uspehe čuje  i dalje od Toplice,naglasila je Erić. 

Direktorka Doma kulture Tijana Petrović se zahvalila Opštini Prokuplje na tome što je prepoznala važnost ove manifestacije i što ih već devet godina podržava u njenom organizovanju.

 fedes%20zavrsno33

Festival dečjeg stvaralaštva će sledeće godine obeležiti mali jubilej,deset godina postojanja. Održava se pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje,a uz podršku ostalih opština Topličkog upravnog okruga.Manifestaciju svake godine pomažu i brojni donatori i sponzori.    

Veličina slova: