Регистрација и обнова регистрације у интересу пољопривредника
16. јануара 2019.
Пуне руке посла за запослене у ЈКП „Хамеум“
17. јануара 2019.
Прикажи све

Анкета грађана: Дочек српске Нове године на Тргу Топличких јунака памтићемо дуго, дуго…

Трг Топличких јунака био је мали да прими све оне који су желели да дочекају православну Нову годину у центру Прокупља. Добро расположење, музика, весеље, без инцидената. Тако се слави.

-Хвала извођачима што су се максимално потрудили да забаве наше суграђане. Захвалила бих се и грађанима који су дошли да заједно дочекамо српску Нову годину у миру и весељу, како и доликује. Град препун, добра музика, ватромет… Једно опште весеље! Публика је певала заједно са извођачима, што значи да воле ту врсту музике, да смо направили добар избор. При избору извођача, потрудили смо се да буду задовољни и млади и стари, а у складу са нашим финансијским могућностима. Потрудићемо се да сваки следећи дочек буде једнако добар као и овогодишњи, рекла је члан Градског већа за културу Милица Ерић.

Под ведрим небом и по хладном времену, али уз добру музику, послужење и богат ватромет, они који су 2019. дочекали по јулијанском календару, истичу да ће овај дочек памтити дуго, дуго.

-Било је величанствено. Сваке године са друштвом сам овде за српску Нову годину, али ове године је провод био изузетан. Морам да кажем да ме Цоби највише одушевио. Волим тај музички жанр и много ми је драго да тако добар музичар потиче из нашег града, казао је Димитрије Дамњановић, ученик.

Међу бројном публиком било је и оних који су одрастали уз музику  рок групе „Кербер”, која је осамдесетих година запалила југословенску рок сцену.

-Све похвале за Град Прокупље. Организатор се потрудио да ове године уживају све генерације. Ја сам одрастао уз музику групе „Кербер“ и са друштвом сам уживао у њиховом наступу. Млађе генерације је Цоби одушевио, али многи од њих воле и рок музику, а „Кербер“ свира за све генерације, истиче Младен Перић, радник из Прокупља.

Организацију овогодишњег дочека сви хвале. Некима је најбоља била музика, некима послужење, а неки кажу да до сада нису видели такав ватромет.

-Одушевљен сам ватрометом. Небо над нашим градом је било прелепо, никада до сада нисам видео такав ватромет. Са својим вршњацима сам се лепо забављао, музика ми се много допала, каже Василије Лазовић, ученик.

Прокупчани знају да је углавном добра атмосфера за дочек српске Нове године. Млади и они мало старији су увек ту, али ове године било је и оних преко 70 година, који су желели да под ведрим небом дочекају 2019. годину.

-Пошто свакодневно шетам, није ми било хладно да српску Нову годину дочекам са омладином. Треба то доживети, тај ватромет, ту заједничку радост. Свака част за организаторе који су нам приредили такав дочек, каже 76-годишњи Радивоје Стојановић.

Било је и оних који нису планирали да буду овде, али су се предомислили.

-Пошао сам код пријатеља, али ме је добра атмосфера задржала да останем. Могли смо да се окрепимо храном и пићем, а онда је почела и добра музика. Остали смо до самог краја, рекао је Петар Ивановић из Прокупља.

Величина слова: