Prokupački prvaci učili o saobraćaju od „Pažljivka“
9. aprila 2019.
Dom učenika poklonio koncert građanima Prokuplja
10. aprila 2019.
Prikaži sve

Apoteka „Prokuplje” obeležava značajan jubilej: Sedam decenija postojanja i uspešnog rada

Povodom velikog i značajnog jubileja, 70 godina postojanja i uspešnog rada, Apoteka “Prokuplje” je danas ugostila svoje  najmlađe sugrađane, koji su najlepše pisali i slikali na temu „Farmaceut moj junak u belom“.


Prvu nagradu na literarnom konkursu, koji je raspisala Apoteka, dobio je Aleksandar Jovanović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Žitnog Potoka, drugu Mina Ćurčić iz škole „Tatko“, a treću Anastasija Stojiljković iz Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ iz Male Plane. U likovnom delu, najbolja je bila Saška Paunović, druga nagrada je pripala Mini Kovačević, a treća Danici Kostadinović. Sve tri nagrađene devojčice su polaznice najstarije grupe Predškolske ustanove „Neven“.

Ovom prilikom, direktor Apoteke “Prokuplje”, Zlatan Miljković je pozdravio svoje najmlađe goste i uručio im vredne nagrade. On je istakao da Apoteka uvek nastoji da podrži svoje najmlađe sugrađane u svemu što rade, a što je važno za njihovo odrastanje i uspešno obrazovanje.

                 

-Svi mi ovde funkcionišemo kao jedna velika porodica i to smo u pravom smislu te reči. Tako se odnosimo i prema našim korisnicima i uvek ih uz toplu reč i savet ispratimo iz njihove apoteke, rekao je Miljković.

Ovom današnjem prijemu, pored nagrađene dece i njihovih učiteljica, prisustvovala je i član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, ali i dugogodišnji radnik prokupačke Apoteke Milić Momčilović koji, bez obzira na to što je u penziji, redovno obilazi svoju, kako kaže „drugu kuću“ u kojoj je proveo pune 42 godine.

-Ova zdravstvena ustanova je uvek negovala odnos pun poštovanja prema korisnicima, ali i kolege, jedni prema drugima. Nekada smo bili jedina ustanova ovakvog tipa u gradu, a sada je prisutan i  veliki broj privatnih apoteka. Konkurencija je zdrava i ne smeta ovoj apotekarskoj ustanovi da opet bude vodeći lider u pružanju usluga, uz vrhunski kvalitet, savete i ljubaznost farmaceutskih radnika koji ovde rade, a to je ustvari ključ njenog dugogodišnjeg uspeha, istakao je Momčilović.

 

Obeležavanje ovog važnog jubileja biće ispunjeno brojnim aktivnostima u toku celog meseca. One će se, između ostalog, ogledati i u poseti najmlađih Prokupčana, odnosno Predškolske ustanove „Neven“, Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju u cilju edukacije korisnika i osoblja o kontroli i samokontroli dijabetesa, kao i edukaciji pacijenata za samokontrolu dijabetesa u svim apotekama od 10 do 12 časova.

 

Veličina slova: