Značajna podrška opštini Prokuplje
20. aprila 2018.
Urađen put u Donjoj Toponici
21. aprila 2018.
Prikaži sve

Asfalt u Gornjoj Stražavi i još tri sela

Danas je počela priprema za asfaltiranje ulice u Gornjoj Stražavi u dužini od 450 metara. Ovo je jedna  od mnogih ulica koje će biti asfaltirane u  tri prokupačka sela. Ukupna vrednost ovih radova je  20.500.000, 00 dinara, a sredstva za njihovu realizaciju obezbedila je Opština  Prokuplje. Pored ulice u Gornjoj Stražavi, u okviru ovog projekta novi asfalt dobiće i ulice u Ćukovcu, Donjoj Trnavi i Babinom Potoku.

Trenutno se istovremeno odvijaju radovi na više lokacija  u našoj opštini, a razlog tome su nastojanja lokalne samouprave da u što kraćem roku  doprinese stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za život građana .

Ono što je još  značajno istaći,  da lokalna samouprava u skladu sa svojom odgovornom politikom  radi  ulice za koje su građani podneli inicijativu, tako da ljudi mogu biti sigurni da su se njihovi problemi čuli i da će u skladu sa mogućnostima i po prioritetu biti rešeni.

Kako je najavio predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, za planirane radove obezbeđena su sredstva iz budžeta Opštine, tako da će se u infrastrukturu ulagati  strogo planski, što znači da će prvo biti realizovani prioritetni projekti.

U ovom trenutku to je putna infrastruktura na kojoj se uveliko radi,a građani su svedoci   da nijedan  dan od početka građevinske sezone nije protekao bez radova na području opštine Prokuplje.

Meštani Gornje Stražave ne kriju zadovoljstvo što će  ubrzo dobiti novi asfaltiranu ulicu.

-Za nas je veoma značajno što je od strane lokalne samouprave prihvaćena naša inicijativa za uređenje ulice, jer će nam se na taj način obezbediti bolji uslovi za život. Asfalt je za nas od velikog značaja, da brže stignemo do grada, da lakše pokrećemo  poljoprivredne mašine,  bezbednije dođemo  do tržišta i plasiramo naše poljoprivredne proizvode. Naše selo poznato je po proizvodnji oblačinske višnje, ali i drugim poljoprivrednim proizvodima, tako da  nam dobri putevi omogućavaju da lakše radimo, a samim tim imamo i kvalitetniji život na selu, ističu meštani.

Gornja Stražava ima oko 3000 stanovnika i ovaj putni pravac povezuje mnoga podjastrebačka sela kao što su Kordince,Džigolj, Klisurica, Mikulovac.

Lokalna samouprava  nastavlja da ispunjava obećanja koja je dala građanima, što znači da će ovu godinu obeležiti  nove ulice i putevi, nove vodovodne linije, nove fasade, kao i realizacija mnogih drugih planiranih projekata za koje su obezbeđena sredstva, kako iz opštinske kase, tako i iz mnogih republičkih fondova.

 

Veličina slova: