Monografija i „Toplički zbornik“ čuvaju važne istorijske datume
26. februara 2020.
Uspostavljena saradnja Poljoprivredne škole i Poljoprivredno stručne službe
27. februara 2020.
Prikaži sve

Asfaltira se put u selu Potočić

Radove na asfaltiranju puta u selu Potočić, udaljenom desetak kilometara od grada, danas su obišli načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica i v. d. direktora JP za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje Milisav Brajković.

-Povoljne vremenske prilike, omogućile su da se počne sa  radovima na izgradnji i uređenju putne infrastrukture. Danas smo obišli selo Potočić, gde su u toku pripremni radovi za asfaltiranje puta u ukupnoj dužini od 550 metara. Ukupna vrednost ovih radova je 4,5 miliona dinara. U nastavku radova na putnoj infrastrukturi, biće asfaltirani putevi u Resincu, Berilju, Donjoj Stražavi, kao i putni pravac Džigolj-Kostenica, rekao je gradonačelnik Simonović i naglasio da je za tu namenu, Grad Prokuplje opredelio ukupno 45 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava nastavlja da ulaže u  puteve, kako na gradskom području, tako i po selima, kako bi svi  stanovnici imali podjednako dobre uslove za život.

-Za ljude na selu, putevi su od posebnog značaja. Oni su se opredelili da ostanu tu, da rade na svojim imanjima i stvaraju porodice, i zato je jedan od prioriteta lokalne samouprave uređenje putne infrastrukture, naglasio je gradonačelnik Prokuplja.

Predstavnike lokalne samouprave, dočekali su zadovoljni žitelji ovog sela, koji kažu da će sada, po prvi put, dobiti asfalt.

-Za nas je ovaj put od velikog značaja. Asfaltiraju se dva kraka, od kojih jedan vodi ka groblju, a drugi prema Maloj Plani, gde naša deca svakodnevno idu u školu. Ovaj put se spaja sa magistralnim putem i mnogo nam znači asfalt, jer ćemo brže i lakše dolaziti do grada, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Potočić Nebojša Mihajlović.

 

Veličina slova: