Обележен Дан школе
15. маја 2018.
Предавања у циљу безбедне прославе матуре
16. маја 2018.
Прикажи све

Асфалтира се улица у Ћуковцу

У селу Ћуковац  почеле су припреме за асфалтирање улице укупне дужине 436 метара и ширине три метра. Ћуковац је једно од четири села у којима се асфалтирају улице у оквиру пројекта вредног око 21 милион динар. Средства за ту намену издвојена су из буџета Општине Прокупље и до сада је завршено асфалтирање улице у Горњој Стражави, Доњој Трнави, у току су радови у Ћуковцу а крајем недеље почињу припреме  за асфалтирање у Бабином Потоку.

Према наводима надлежних у ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље,  у Ћуковцу се асфалтирају две улице које се налазе у цантралном делу насеља и до сада је урађен већи део планираних радова. Завршена је машинска обрада постојеће подлоге, насипана два слоја дробљеног камена и постављени ивичњаци. Према процени извођача радова, уградња асфалта и завршетак радова очекује се до краја ове недеље.

 

-Само у овим улицама настањено је преко 50 породица. То су углавном млади људи, породице са малом децом, која ће се највише обрадовати асфалту јер ће им много лепше бити да се играју у улици где нема блата и прашине. И ми старији смо задововољни, а како не би били када по први пут испред куће добијамо асфалт. Лепо је што локална самоуправа улаже у села и што нам уређеним путевима обезбеђује много боље услове за живот, кажу задовољни житељи овог насеља, које је само четири километара удаљено од центра града.

Величина слова: