Vojnici kasarne „Ćićko“ obeležili slavu
8. maja 2018.
Konkurs za pesničku nagradu „Drainac“
8. maja 2018.
Prikaži sve

Asfaltira se ulica u Donjoj Trnavi

U Donjoj Trnavi u toku su radovi na kompletnoj izgradnji ulice u dužini od 600 metara za koju je iz budžeta Opštine Prokuplje izdvojeno oko 7 miliona dinara.

Ovo je jedna od ulica koje se asfaltiraju u okviru zajedničkog projekta čija vrednost iznosi 20.500,000  dinara i u okviru kojeg je već završeno asfaltiranje  ulice u Gornjoj Stražavi.

Pre nekoliko dana počeli su radovi u Donjoj  Trnavi, a u nastavku ovog projekta asfalt će dobiti i ulice u Ćukovcu i Babinom Potoku.

Prema navodima nadležnih u JP za urbanizam i uređenje opštine  Prokuplje, za samo nekoliko dana završena je mašinska obrada postojećeg terena, nasipanje, postavljeni su armirano betonski propusti, a trenutno se izvode radovi na ugradnji ivičnjaka.

Završetak radova i asfaltiranje ove ulice očekuje se do kraja nedelje, a meštani ovog prokupačkog sela ne kriju zadovoljstvo što će dobiti asfalt.

– Znamo da lokalna samouprava dosta ulaže u putnu infrastrukturu i da su mnogi putevi već uređeni, što je za svaku pohvalu.  Zadovoljni smo i zahvalni što ćemo po prvi put dobiti asfalt i što  više nećemo imati problema, posebno kada padnu velike kiše i voda se sliva u dvorišta. Sada su urađeni  propusti i ivičnjaci, što znači da ćemo dobiti kompletno novu ulicu i samim tim bolje uslove za život, ističu zadovoljni žitelji Donje Trnave.

 

Veličina slova: