ПроФиФест најавио познате госте
4. маја 2018.
Спортски викенд
7. маја 2018.
Прикажи све

Асфалтирају се градски тротоари

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић  обишао  је данас радове на асфалтирању тротоара у улици Ратка Павловића, у самом  центру града.

-У наставку радова на уређењу инфраструктуре у нашој општини, у току су радови на асфалтирању тротоара  у центру града. Укупна вредност ове инвестиције износи  5.100.000,00 динара и за поправку најоштећенијих  градских тротоара биће употребљено око 330 тона асфалта.  Овај део тротоара био је у веома лошем стању, зато смо и одлучили да радови почну од најпрометнијег дела ове улице. Радови се одвијају веома квалитетно, у шта смо се данас и уверили. Како би тротоари били доступни свима, урађене су и рампе за инвалиде, уређују се и ивичњаци, што ће све допринети да се пешаци безбедније крећу,али и лепшем изгледу нашег града, изјавио је председник Симоновић.

Овом прилком он је истакао да ће се и у наредном периоду наставити са уређењем градског подручја где су највећа оштећења, што значи да ће бити асфалтирано преко 2. 500 квадрата простора.

-То је инвестиција као да је изграђена једна нова улица, међутим , тротоари су веома битни јер је овде велика фреквенција пешака, тако да је приоритет обезбедити грађанима несметано и безбедно кретање. Овде ће бити уређен и паркинг простор, јер је тротоар довољно широк, а након завршетка прелазимо  и на друге градске локације, како би планиране послове завршили на време, јер нас и надаље очекују велики радови на подручју целе општине, рекао је Симоновић.

Према његовим речима, подручје општине Прокупље  ће овога лета бити велико градилиште, како би све било завршено до почетка јесени, када су предвиђени нови подухвати.

         

-Од  јесени нас очекују велики послови везани за  изградњу спомен парка у част јунацима Другог пешадијског пука „Књаз Михаило“, чувеног Гвозденог пука.  Тада планирамо  да упоредо  са  радовима на изградњи спомен парка уредимо и тротоаре  у улици  Василија Ђуровића Жарког , за које ћемо накнадно издвојити средства из буџета , истакао је Симоновић.

 

 

Величина слова: