Неопходне падавине пољопривредним културама
10. маја 2018.
Спортскe игре младих
11. маја 2018.
Прикажи све

Асфалтиран пут у Доњој Трнави

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић, данас је заједно са сарадницима, члановима Општинског већа и начелником Топличког управног округа Миланом Аранђеловићем, обишао радове на асфалтирању улице у Доњој Трнави.
Том приликом он је изјавио да је посебно важно улагати у путну инфраструктуру на сеоском подручју где су села жива, као што је Трнава, где много младих људи овде гради егзистенцију и живи од пољопривреде.


-Кренули смо са асфалтирањем и у Доњој Трнави, како смо се и договорили са мештанима прошле године. Сада је дошло време да испунимо обећање, полако асфалтирамо улицу по улицу, поправљамо путеве, у зависности од терена. За овакве улице које имају већи нагиб, асфалт је најбоље решење. Насипање не би дало трајне резултате јер би свака већа киша однела пут, зато смо одлучили да је асфалтирамо. Ово је велика инвестиција, вредна преко 7 милиона динара, али смо задовољни и ми, али и житељи ове улице која је једна од највећих у селу, рекао је председник Симоновић.
Приликом обиласка радова представници локалне самоуправе су се уверили да су радови изведени веома квалитетно. Урађени су пропусти и ивичњаци тако да се вода неће више сливати у дворишта и стварати проблеме домаћинствима. Асфалтирање ове улице данас ће бити завршено а према речима председника Симоновића, радови ће бити настављени у селу Ћуковац, где се већ одвијају припреме за асфалтирање.
-И улица у Ћуковцу биће асфалтирана у оквиру пројекта чија је вредност нешто више од 21 милион динара, а онда настављамо асфалтирање улице у Бабином Потоку. И у граду се паралелно одвијају радови, путарске екипе су стално на терену, асфалтира се Појатска улица, а у току су припреме за асфалтирање Партизанске где је завршена нова водоводна линија. Одлучили смо да издвојимо још 3.5 милиона динара како би након изградње нове водоводне линије ову улицу асфалтирали, јер је њен значај вишеструки, због близине Болнице али и многих предузећа, истакао је Симоновић.

     
Руководство Општине Прокупље дочекали су мештани овог села који су изразили задовољство и захвалност што ће сада имати много боље услове за живот и рад.
-По први пут наша улица добиће асфалт. Немам речи колико смо сви срећни, јер то значи да више нећемо морати да после сваке кише сами уређујемо улицу. Сакупљали смо однету земљу, враћали, равњали улицу, све је то морало након падавина како би смо могли да се крећемо улицом, казао је Миленко Радивојевић.

Величина слова: