Asfalt stiže i u Donju Konjušu
20. juna 2019.
Slikari i prolaznici oslikavali platno na prokupačkom šetalištu
21. juna 2019.
Prikaži sve

Asfaltirana Ulica Pane Đukić koja vodi do fabrike “Leoni”

Asfaltiranje ulica na području Prokuplja odvija se u kontinuitetu, kako na seoskom području, tako i na teritoriji grada.

Danas je završeno asfaltiranje Ulice Pane Đukić, koja od Ulice Vasilija Đurovića Žarkog vodi do ulaza u fabriku „Leoni”. Ulica je kompletno rekonstruisana, u dužini od 120 metara, i za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 2,5 miliona dinara.

U okviru rekonstrukcije, otklonjena je dotrajala asfaltna podloga i ugrađen novi asfalt, ivičnjaci i šahte, tako da je ulica dobila potpuno novi izgled.

Kako ističe član Gradskog veća za infrastrukturu, Žarko Koprivica, rekonstrukcija ove ulice je od velikog značaja, obzirom da ovde svakodnevno prođe preko hiljadu radnika.

-Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Aleksandar Simonović je najavio da će Prokuplje i ovoga leta biti veliko gradilište. Mnoge ulice dobile su asfalt po prvi put, kao i pojedini seoski putevi, gde su urađeni i trotoari. Domaćinskim poslovanjem, obezbeđena su sredstva za tu namenu, tako da je samo za asfaltiranje puteva u selima ove godine opredeljeno preko 30 miliona dinara, naglasio je Koprivica i dodao da će u nastavku akcije još mnoge ulice dobiti novi asfalt, a građani bolje uslove za život.

Veličina slova: