Отворен седми ПроФиФест
17. маја 2018.
Представљена два нова производа
18. маја 2018.
Прикажи све

Асфалтирана улица у Ћуковцу

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, са сарадницима, данас су обишли радове на асфалтирању улице у селу Ћуковац.

Како је  председник Симоновић и најавио приликом обиласка радова на асфалтирању пута у Доњој Трнави, у оквиру пројекта вредног око 21 милион динара, асфалт су добила три прокупачка села, а у наставку радова  биће асфалтирана и улица у Бабином Потоку.

 

– Решићемо велике проблеме које су имали мештани овог села, што је и циљ локалне самоуправе у спровођењу велике акције уређења улица и путева на подручју наше општине. Асфалтиране су улице у Горњој Стражави, Доњој Трнави, данас овде у Ћуковцу, а већ наредних дана  почињу припреме за асфалтирање у Бабином Потоку. Ова улица у дужини од око 500 метара је на великом успону, тако да би  било које друго решење било само узалудно бацање пара, јер би прва већа киша однела сав насипан материјал. Трудимо се да за овакве улице обезбедимо средства за асфалтирање, јер је то најбоље решење, рекао је председник Симоновић и додао да ће већ сутра почети обележавање терена у Бабином Потоку и наставак радова, тако да и житељи овог села могу ускоро да очекују асфалт.

Он је овом приликом истакао да  Општина Прокупље  доста улаже у сеоске путеве, како би младим људима обезбедила што боље услове за живот.

-Треба помоћи овим људима који су се определили за живот на селу, да што лакше стигну и до својих њива и до града, да имају једнаке услове као и  становништво у граду. У селима која су надомак града, као што је ово, много је младих људи који свакодневно одлазе на посао, деца у школу, тако да им уређени путеви много значе, истакао је председник Симоновић.

Преко 60 породица настањено је у улицама које су сада асфалтиране. Задовољни и захвални, како кажу, стално су били уз путарске машине, гледали како се радови одвијају и помагали на свој начин.

Миомир Милић, председник Месне заједнице Ћуковац, истиче да је због конфигурације терена, ова улица  била у веома лошем стању.

-Имали смо много проблема, јер пут нам је нестајао након сваке веће кише. Били смо принуђени да враћамо однету земљу, насипамо, да би имали какав такав пут. Нека домаћинства су овде настала пре 50 година, а тек сада људи могу  нормално да се крећу овим путем, казао је Милић.

Величина слова: