Korisnici Dnevnog boravka „Sunce“ posetili Prolom banju
29. oktobra 2019.
Penzioneri iz Srbije i drugih zemalja posetili Prokuplje
30. oktobra 2019.
Prikaži sve

Asfaltirana ulica u Gornjoj Stražavi

Predstavnici Topličkog upravnog okruga, Grada Prokuplja i JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, danas su obišli radove na asfaltiranju ulice u selu Gornja Stražava.

Načelnika Topličkog upravnog okruga Milana Aranđelovića, gradonačelnika Prokuplja Aleksandra Simonovića, člana Gradskog veća za infrastrukturu Žarka Koprivicu i v. d. direktora JP za urbanizam i uređenje Prokuplja Milisava Brajkovića, dočekali su brojni meštani ovog naselja, koji su izrazili zadovoljstvo što je lokalna samouprava imala razumevanja za njihove probleme i izdvojila sredstva za asfaltiranje prioritetnih ulica.


-Zadovoljstvo je kada vidite koliko su meštani srećni. Danas se asfaltira jedna ulica u Gornjoj Stražavi, a za nekoliko dana radovi će biti nastavljeni, tako da će još jedna ulica u ovom naselju dobiti asfalt. Kako su to i sami meštani istakli na jednom zboru, asfaltiranje ovih ulica je za njih od velikog značaja. Podneli su zahtev i sada im je ta inicijativa i ostvarena, kazao je gradonačelnik Simonović.
Kako je naglasio, prošle godine je u Gornjoj Stražavi asfaltirana jedna ulica, ove godine dve.
-To ćemo nastaviti i u ostalim seoskim sredinama, ali nećemo zapostaviti ni gradsko područje. Sada već pripremamo projekte koje ćemo realizovati u narednoj godini, istakao je Simonović.
Žitelji ovog kraja ističu da im asfaltiranje ove ulice mnogo znači. Ona vodi do reke i račva se u dva pravca.


-Mnogo nam znači asfalt u ovoj ulici, koja naše selo povezuje sa Jugovcem. Druga ulica, koja će uskoro biti asfaltirana, takođe nas povezuje sa Ribarskom banjom, tako da smo veoma zahvalni i zadovoljni onim što je Grad Prokuplje učinio za nas, kazao je predsednik Saveta Mesne zajednice Gornja Stražava Vukadin Marinković.

Veličina slova: