Sanirano klizište i popravljen put Selište-Dobrotić
6. juna 2018.
„Bresničićka slatina“ pod zaštitom
7. juna 2018.
Prikaži sve

Asfaltiranjem, višestruko rešavanje problema

U okviru intenzivnih aktivnosti na asfaltiranju ulica u Prokuplju, asfaltirana su i sva tri kraka ulice Arsenija Čarnojevića koja strmo vode ka putu Prokuplje – Ribarska banja a koji su godinama bili uzrok problema prilikom iole većih atmosferskih padavina. Tom prilikom iz ovih ulica sav materijal kojim su nasipane uvek bi završio na regionalnom putu i predstavljao problem za odvijanje saobraćaja i opasnost po bezbednost vozača i pešaka.

U skladu sa tim, saobraćajna inspekcija je izdala rešenje za hitno rešavanje ovog problema za šta je opština Prokuplje, kao odgovorna za održavanje puteva i ulica, dobila rok od 30 dana. Poštujući zadate rokove lokalna samouprava je u potpunosti na najadekvatniji način realizovala rešenje za šta je izdvojila 3 miliona dinara.

 

U prethodnih godinu dana postupajući po sličnom rešenju saobraćajnog inspektora, opština Prokuplje sanirala je i istovetne probleme sa ulicama Francuskom i Kamenolomskom čime je u dobroj meri rešen problem spiranja materijala na magistralni put Niš – Priština.

Kako u gradu ima još sličnih strmih ulica koje izlaze na magistralni i regionalne puteve, za njihovu sanaciju moguće je očekivati i nove naloge saobraćajnih inspektora.

 

 

 

Veličina slova: