У сусрет Божићу, најрадоснијем хришћанском празнику
3. јануара 2020.
Паљењем бадњака, почела прослава Божића у Прокупљу
7. јануара 2020.
Прикажи све

Бадњи дан по први пут обележен и у касарни у Прокупљу

У касарни “Ратко Павловић Ћићко” у Прокупљу, након више деценија, по први пут је прослављен Бадњи дан. Освећењу и паљењу бадњака, поред припадника Војске Србије, присуствовали су протојереј Миломир Павловић и Ненад Милосављевић, и јереј Немања Симић, свештеници цркве “Светог Прокопија”.
-Православни верници данас прослављају Бадњи дан, којим званично започиње обележавање Божића. Након више од 50 година, доживели смо да један од најзначајнијих хришћанских празника, обележавамо заједно са припадницима наше војске, изјавио је протојереј Милосављевић и истакао да свештеници већ неколико година учествују у обележавању крсне славе прокупачке касарне “Свети Марко”.
Према његовим речима, добро је што припадници Војске Србије сада у кругу својих касарни могу да се моле Богу и што сада имамо и војне свештенике.
Уз поздрав “Мир Божији, Христос се роди”, Милосављевић је свим припадницима Војске Србије честитао један од најрадоснијих хришћанских празника, Божић.
Kомандант касарне у Прокупљу, мајор Борко Бућковић, наглашава да је добро што су се војска и црква ујединиле.
 -Ниједна значајнија прослава или обележавање важних датума, у касарни или граду Прокупљу, не пролазе без Војске Србије и свештенства. На овај начин, ми поштујемо своју историју, веру, културу, обичаје и традицију, закључио је Бућковић, који је припадницима Војске Србије и грађанима Прокупља честитао Божић.
Величина слова: