Održan KOMS Info dan u Prokuplju
11. februara 2020.
Ivan Kaličanin sportista godine
12. februara 2020.
Prikaži sve

Besplatna pravna podrška marginalizovanim grupama

Klub za osnaživanje mladih “KOM 018” iz Niša, u saradnji sa Društvom Roma iz Prokuplja, održao je sastanak na kome se govorilo o pružanju besplatne pravne podrške marginalizovanim grupama. Nosilac ovog projekta je KOM 018, a partneri su Pravni fakultet iz Niša i studenti završnih godina ovog fakulteta.

Koordinator pružanja mobilne pravne podrške, Nikola Božanović, izjavio je da oni rade od 2016. godine i da je skoro 250 lica do sada ostvarilo neka od osnovnih prava.

-Klub za osnaživanje mladih ima dvostruku ulogu. Osim pružanja pravne podrške marginalizovanim grupama, azilantima i tražiocima azila, studenti Pravnog fakulteta, na praktičan način, proveravaju svoje znanje, izjavio je on i dodao da se, osim Prokuplja, besplatna pravna podrška pruža u Leskovcu i Nišu.

Student četvrte godine Pravnog fakulteta, Marko Ćirić, naglasio je da je dobro što su i studenti uključeni u projekat.

-Tokom praktičnog rada, nastojimo da primenimo znanja stečena na fakultetu. U tome nam pomažu profesori i koordinatori projekta. Tokom dosadašnjeg rada, tražiocima pravne podrške, davali smo savete kako i na koji način mogu da ostvare svoja prava, rekao je Ćirić i podvukao da mu ovaj rad mnogo znači tokom studiranja.

Veličina slova: