Уручена помоћ поплављеним породицама
4. априла 2018.
Сећање на Драгослава Маринковића
5. априла 2018.
Прикажи све

Бесплатни преглед поводом Дана здравља

Превентивним прегледом за грађана, Дом здравља Прокупље ће обележити Светски дан здравља 7. април, који се ове године обележава под слоганом „Здравље за све“.

Поводом обележавања овог датума, у парку испред цркве Свети Прокопије биће постављен штанд Превентивног центра, где ће екипе медицинских радника дежурати од 10 до 12 сати и грађанима омогућити да провере своје здравствено стање. У оквиру прегледа вршиће се мерење крвног притиска и мерење шећера у крви.

Превентивни центар Дома здравља обезбедио је и брошуре са корисним здравственим темама, а грађани ће моћи  и да поставе питања  и добију корисне савете за решавање својих здравствених проблема, али и о правима везаним за здравствену заштиту.

Светски дан здравља обележава се широм света 7. априла сваке године под покровитељством Светске здравствене организације. Одлука да се овај датум обележава као Светски дан здравља, донесена је на 1. Скупштини ове организације, одржаној 24. јуна до 24. јула 1948.године у Женеви, пошто је 7. априла исте године одлука о конституисању СЗО званично ступила на снагу.

Сваке године  СЗО и друге институције организују различита међународна, регионална и локална дешавања са фокусом на тему коју је за ту годину препоручила Светска здравствена организација. То подразумева организовање предавања, дељење промотивног материјала, медијске кампање, едуковање здравствених радника.

 

Величина слова: