Znakovni jezik-ključ kvalitetnog života gluvih osoba
16. septembra 2019.
Nekoliko javnih poziva za poslodavce i nezaposlene
17. septembra 2019.
Prikaži sve

Besplatni preventivni pregledi u prokupačkoj Bolnici u nedelju

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je iniciralo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, biće nastavljena u nedelju, 22. septembra, u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Svim zainteresovanim građanima Toplice, bez obzira da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje, omogućeno je da obave kontrolu zdravlja u prostorijama Službe interne medicine, u periodu od 8 do 16 časova.

Ovoga puta, pregledi obuhvataju ORL preglede, merenje šećera u krvi, opšti tumor marker, kontrolu krvnog pritiska, kao i EKG pregled.

Pacijenti će moći da obave i ultrazvuk abdomena, ukoliko budu došli pripremljeni za taj vid dijagnostike, odnosno da prethodnog dana ne uzimaju hranu posle 18 časova.

Iz prokupačke Bolnice saopštavaju da će u slučaju potrebe i procene lekara, pacijenti dobiti potrebnu terapiju i uputstva za dalje lečenje.

Prevencija i rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti, ostaju i tokom ove akcije u fokusu Ministarstva zdravlja, jer su kardiovaskularne bolesti najčešći uzrok smrti stanovništva u svetu, ali i u Srbiji.

Kako se ovakve akcije Ministarstva zdravlja već nekoliko godina sprovode u cilju podizanja svesti građana o značaju prevencije, kao najbolje mere za očuvanje zdravlja, iz Opšte bolnice u Prokuplju pozivaju građane da iskoriste priliku, i besplatno, bez zakazivanja, obave kontrolu svoga zdravlja.

Veličina slova: