Велики успех ученика Таткове школе на Фестивалу “Ризница талената”
24. маја 2019.
“Позориште у паланци” победник Смотре у Лебану
27. маја 2019.
Прикажи све

Боксерски спектакл одушевио публику, Александар Вучић дао задатак да се бокс врати у велике центре, с нагласком на Прокупље

Прокупље је у четири дана, колико је трајало првенство Србије, поново било центар бокса у нашој земљи. Одлична организација у којој су учествовали Град Прокупље и Боксерски савез Србије, и пуне трибине Спортске хале током трајања шампионата, доказ су да је такмичење у граду на Топлици пун погодак. Преко 2000 гледалаца у финалној вечери и сјајне борбе, вратили су нас у оно време када је Прокупље било боксерски центар старе Југославије.

Посебно радује што је током финалних борби у Хали било много младих и деце који су са уживањем пратили дешавања у рингу.

-Ово је прави повратак бокса у Прокупље, а и у саму Србију. Председник Србије Александар Вучић дао је задатак да се бокс врати у велике центре широм земље, с нагласком на Прокупље, што смо организацијом овогодишњег првенства и успели. Прокупље је показало да је град бокса, да воли бокс и да је то некад била метропола бокса, када су Шаћировић, Ристић и многи други у овом граду оставили неизбрисив траг. Имали смо прилику да видимо добре борбе, пуне трибине, а ја се надам да ће Прокупље у наредним годинама поново имати неког репрезентативца и шампиона, истакао је Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије.

Град Прокупље показао се као сјајан организатор великих спортских манифестација, а прокупачка публика као изузетан познавалац бокса.

-Прокупље је широм света познато по боксу, по освајачима медаља на европским и светским првенствима. Сам град Прокупље и даље негује и воли боксерски спорт и то смо, сигуран сам, доказали пуним трибинама на овогодишњем првенству државе. Ово првенство је велики повратак бокса у Прокупље, град бокса, град Братислава Ристића, Фазлије Шаћировића, Алишановића и многих других шампиона, који су некада у европским и светским ринговима бранили боје своје земље. Сигуран сам да су такмичари током првенства осетили нашу праву топличку добродошлицу, да су се овде осећали као код своје куће и да ће широм Србије понети добре утиске о Прокупљу. Потрудили смо се да све захтеве које је имао Боксерски савез испунимо, како би првенство протекло у најбољем реду, и мислим да смо у томе и успели. Набавили смо професионални боксерски ринг по светским стандардима, најбољи тренутно у Србији, који ће након првенства остати овде, што ће много значити развоју и популаризацији бокса, а посебно развоју боксерске омладинске школе, рекао је Александар Симоновић, градоначелник Прокупља и захвалио се председнику Србије Александру Вучићу на залагању да се бокс врати у велике центре, с нагласком на Прокупље, као и Боксерском савезу Србије.

У самом рингу виђене су добре и занимљиве борбе. У једином финалу у женској конкуренцији, титулу првака освојила је Александра Рапајић из Зрењанина. Код мушкараца, у категорији до 52 килограма, титулу је освојио Раде Јоксимовић из БК Мачва из Шапца, док је у категорији до 56 килограма златна медаља отишла у руке Душана Јањића из Смедеревске Паланке. У категорији до 60 килограма, титула је припала Немањи Гавриловићу из Смедерева, док је до 64 килограма првак Србије постао Александар Коновалов, члан БК Палмини тигрови из Јагодине. Код боксера до 69 килограма, највише је показао Дамјан Грмуша из Смедерева, док је у категорији до 75 славио Милосав Савић из ваљевског Металца. У полутешкој категорији, највише је показао Сандро Полетан из Зрењанина. У тешкој категорији, титулу првака Србије освојио је Слободан Јовановић, члан Радничког из Крагујевца, док је у супертешкој категорији најбољи био Владан Бабић, члан БК Фонтана из Београда.

Стручни жири, на челу са Братиславом Ристићем, боксерском легендом, за најбољег боксера појединачног првенства Србије изабрао је Александра Коновалова, члана Боксерског клуба Палмини тигрови из Јагодине.

-Мислим да сам показао изванредан бокс. Велику захвалност дугујем својим тренерима, својој породици и председнику клуба Драгану Марковићу на овом успеху. Ово је велики успех за мене, одбранио сам титулу од прошле године, с тим да сам боксовао у лакшој категорији него на прошлом првенству, рекао је Александар Коновалов, најбољи боксер на првенству Србије.

Величина слова: