Poklon Grada najmlađima: “Leontina i talenti” u ponedeljak u Prokuplju
21. decembra 2018.
Bogat program Doma kulture u Prokuplju
21. decembra 2018.
Prikaži sve

Bolji uslovi za boravak srednjoškolaca: Renovirane prostorije u Domu učenika

U Domu učenika srednjih škola završeno je renoviranje soba i drugih prostorija na prvom i drugom spratu. Sredstva za ove radove obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja-Sektor za investicije.

Direktorka Doma, Jelena Vuković, izjavila je da se nakon radova na drenaži na starom delu zgrade, koji su obavljeni po hitnom postupku, pristupilo rekonstrukciji soba i hodnika na prva dva sprata zgrade.

-Bez obzira na vremenske prilike, koje nisu bile naklonjene izvođačima radova, uz veliko angažovanje radnika koji su radili u dve smene, završeno je renoviranje 17 soba i drugih prostorija. Krečenje zidova, gletovanje, postavljanje laminata, pragova, lajsni, keramičkih pločica u hodnicima i drugi poslovi završeni su u planiranom roku, izjavila je Vuković i dodala da je zbog ovih radova promenjena organizacija smeštaja 72 srednjoškolca.

Ona se zahvalila roditeljima, đacima i zaposlenima na strpljenju, ali i doprinosu prilikom renoviranja prostorija.

-Nakon ovih poslova, uslovi smeštaja, boravka i rada 140 srednjoškolaca, koji koriste usluge Doma, sada su znatno bolji u odnosu na raniji period, rekla je Jelena Vuković i zaključila da je ova godina za Dom učenika srednjih škola bila radna, ali da zbog toga nisu izostali rezultati i nagrade sa mnogih takmičenja širom Srbije.

 

Veličina slova: