Снег променљивог интензитета за сада не прави проблеме путарима ни возачима
24. јануара 2019.
Снег који непрекидно пада на подручју Топлице максимално упослио путаре
25. јануара 2019.
Прикажи све

Болница купила нови гастроскоп

Након лапароскопског стуба, Општа болница “Др Алекса Савић” у Прокупљу богатија је за још један нови апарат. Реч је о гастроскопу који се користи у области хируршких грана медицине. Овај апарат, чија је вредност 1.682.986,82 динара, Болница је купила из сопствених средстава.

Куповином овог савременог апарата, у прокупачкој Болници радиће се ендоскопске дијагностичке и терапијске процедуре које пружају широке могућности за визуализацију слузокоже органа за варење, уочавање патолошких промена и узимање узорака за патохистолошку анализу.

Овај систем за прегледе једњака, желуца, танког црева допринеће да безбедност пацијената током процедуре буде на већем нивоу, а смањиће се и упућивање пацијената Топличког округа на додатну дијагнистику у Клинички центар у Нишу, као и у Београду.

Упоредо са набавком ових апарата, обезбеђена су и средства за куповину новог комплетно опремљеног санитетског возила за пратњу пацијената са медицинском екипом. Очекује се да ово возило у круг Болнице стигне у најскорије време.

Да би пацијентима Топличког округа пружили што квалитетнију услугу, за Одељење радиологије планирана је набавка новог ултразвучног апарата, а за Одељење ортопедије у плану је куповина новог сета за сечење и неопходних инструмената и операционог стола за операциони блок.

Величина слова: