Бесплатна анализа земљишта
2. јула 2018.
Подстицајна средства за нову механизацију
3. јула 2018.
Прикажи све

Будућност и понос Прокупља

Општина Прокупље је ове године четврти пут заредом књигама наградила ђаке генерације, носиоце Вукових диплома и учеснике Републичких такмичења прокупачких основних и средњих школа. Тим поводом у Дому културе одржан је свечани пријем за ове ученике, када им је председник Општине Прокупље Александар Симоновић уручио награде.

 
-Велики број носиоца Вукових диплома и других признања, најбоље говори о томе колико је наша мала општина богата знањем и са колико наде треба да гледамо у будућност. Ови млади људи уложили су велики труд, како би постигли овако величанствене резултате. Они својим оценама, знањем и успехом, доприносе томе да наш углед порасте до висина са којих сада можемо бити равноправни и са много већим и богатијим општинама у Србији, рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић, поздрављајући ђаке у Дому културе.

  
Он је истакао да су сви они заједно понос нашег града и пожело им да са таквим резултатима наставе школовање, јер је знање које имају богатство, које нико не може да им одузме.
-Ово је веома лепа прилика када можемо да се захвалимо младости нашег града, што на најлепши начин слави име свог града. Ви сте најбољи међу најбољима и зато ће Општина Прокупље и убудуће, у границама својих могућности, награђивати добре ђаке и студенте и трудити се да им тежак пут до знања и успеха макар мало олакша, нагласио је Симоновић.

  
Већница за образовање и спорт у Општини Прокупље Маја Ранђеловић је поздрављајући ученике прокупачких школа рекла, да су они највећи животни понос својих родитеља, али и наставника који са њима раде у школи.
-Наставите да нижете успехе и убудуће, а ми ћемо бити ту да вам пружимо подршку кад год је то потребно. Хвала вашим родитељима и наставницима што вредно и стрпљиво са вама раде. Хвала вама децо, што својим успесима проносите име нашег града где год се такмичите, истакла је већница Ранђеловић.

  
И ове године, Општина Прокупље је прва три места на републичким такмичењима наградила новчано и то тако што је 25.000 динара добио првонаграђени, 20.000 другонаграђени, док је трећенаграђеном припало 15.000 динара. Око 700. 000 динара издвојено је за 30 ученика и две екипе .

  
Ове године Општина Прокупље наградила је књигама и захвалницама 997 ученика основних и средњих школа и то 120 вуковаца, 39 награђених на републичким такмичењима, 175 учесника такмичења, 655 одличних ученика завршних разреда и осам ђака генерације.

 
Треба истаћи и то да Општина Прокупље редовно награђује и студенте са просечном оценом преко 9, те је тако у 2017. години за ову намену издвојила око 2,5 милиона динара.

Величина слова: