Саветодавци у служби пољопривредника
18. јануара 2018.
Успешна ловна сезона
22. јануара 2018.
Прикажи све

Часни крст освојила Ивана Рогановић

Прокупчанка Ивана Рогановић победник је Богојављенског пливања за Часни крст у Прокупљу.
Пливање су поводом великог хришћанског празника Богојављења, под покровитељством Општине Прокупље, традиционално организовали Црква Свети Прокопије и Удружење“ Бог се јави“.


По сунчаном, али хладном времену, уз велики број посетилаца за Часни крст на језеру Растовница пливало је 30 пливача, међу којима је по први пут била и једна жена.
-Богојављење је један од највећих хришћанских празника, којим се обележава успомена на Христово крштење на реци Јордан, рекао је старешина храма Свети Прокопије протојереј Никола Илић који је победници уручио Богојављенску икону и Часни крст.
Он се захвалио организаторима и свим учесницима који су показали велико срце и жељу да на овај начин изразе љубав према православљу и Богу.

-Изузетна је част и задовољство бити учесник овакве једне манифестације која се организује поводом великог хришћанског празника Богојављења, изјавила је победница Ивана Рогановића која је прва допливала до Часног крста и додала да је ову победу посветила својој породици.
Она је похвалила све учеснике пливања и организаторе који су јој омогућили да буде део ове традиционалне манифестације.
Председник Скупштине општине Прокупље Дејан Лазић честитао је победници Ивани Рогановић на освојеном Часном крсти и у име локалне самоуправе поклонио јој ручни сат.


-Општина Прокупље је увек подржавала манифестације којима се обележавају важни датуми из српске историје, али и православни празници, рекао је Лазић и додао да је веома важно да млади поштују српску традицију.
Председник Удружења „Бог се јави“ Александар Драмићанин захвалио се свим учесницима овог, петог по реду, традиционалног пливања за Часни крст посвећеном великом хришћанском празнику Богојављењу.Он је у име организатора свим пливачима уручио пригодне поклоне.
На овогодишњем Богојављенском пливању најстарији пливач био је 62-годишњи Љубиша Пауновић, а по први пут су учествовали и пливачи из Блаца.

Величина слова: