Još jedan važan projekat za grad: Da prokupački bioskop postane važno mesto okupljanja mladih
1. oktobra 2019.
Oktobar, Međunarodni mesec borbe protiv kancera dojke
1. oktobra 2019.
Prikaži sve

Čisti se groblje u naselju Mala Guba

Ovih dana, intenzivno se odvijaju radovi na uređenju groblja u naselju Mala Guba, na kojima je putem javnih radova angažovano 12  lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Kako ističe ispred Udruženja Roma „Carina“, Saša Ališanović, do sada je završeno više od polovine planiranih poslova.

-Groblje u romskom naselju Mala Guba, bilo je baš zapušteno. Nakon dvomesečnog rada, sve je raščišćeno, pokošeno, uklonjen je otpad. Zadovoljni smo onim što je urađeno, a posebno su zadovoljni meštani koji žive blizu groblja, istakao je Ališanović.

On dodaje da je Udruženje Roma „Carina“ obezbedilo sredstva za obavljanje ovih poslova, kao i za zaštitu na radu. Nabavljeni su trimeri, grabulje, makaze, rukavice, zaštitne naočare.

-Imali smo veoma dobre uslove za rad, vreme nas je poslužilo… Zadovoljni smo i zahvalni lokalnoj samoupravi i Nacionalnoj službi za zapošljavanje što nam je omogućila da radimo. Nakon ovih radova, planiramo da nastavimo sa uređenjem Borovnjaka, izjavio je Safet Ališanović, takođe ispred ovog Udruženja.

Romsko groblje u naselju Mala Guba, nastalo je još za vreme Turaka, a kako kažu meštani, ima i spomenika starih preko stotinu godina.

 

Veličina slova: