Preventivni pregledi za radnike fabrike „Leoni“ u Prokuplju: Kontrola zdravlja obavezna i za mlade osobe
12. septembra 2019.
Sanacija vodovodnih kvarova i uređenje javnih površina
12. septembra 2019.
Prikaži sve

“Čitamo i pišemo sa Anom Frank”

Učenici Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko“, danas u svojoj Školi, mogu  da pogledaju postavku izložbe o Ani Frank, ali i da učestvuju u radionicama pod nazivom „Čitamo i pišemo sa Anom Frank”. Istu takvu izložbu, od ponedeljka će moći da vide i učenici ostalih osnovnih škola u Prokuplju.

„Čitamo i pišemo sa Anom Frank” je radionica u kojoj izložba služi kao polazna tačka. Ona je specijalno dizajnirana za mlade i pruža pregled života porodice Frank. Pored toga, akcenat je stavljen na Anin talenat za pisanje.

-Kroz postavku, otkrivamo Aninu ljubav prema pisanju i predstavljamo neke od njenih tekstova. Cilj je da mladi nauče više o istoriji Holokausta, ali i da ih podstaknemo da čitaju knjige, te da se sami više izražavaju kroz pisanje, kao što je to radila Ana Frank i u najtežim danima, rekla je profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“ Milena Stevanović.

Ona je istakla da su izložba i radionica dobar uvod u čitavo polje učenja o Holokaustu i da im je cilj da podstaknu nastavnike, bibliotekare i druge edukatore da se zainteresuju i angažuju na polju učenja o Holokaustu.

Izložba je sastavni deo projekta „Dani sećanja” koji je pokrenut decembra 2014. godine.

Naime, kroz saradnju mreže Teraforming, Kuće Ane Frank i Narodne biblioteke Srbije, izložba je tada prvi put predstavljena u Srbiji.

Od tada do danas, izložba je neprekidno rezervisana i konstantno na putovanju tokom cele godine. Od početka 2015. do februara 2019. godine, predstavljena je u više od 50 gradova i bila izložena u više od 560 škola, biblioteka i drugih institucija u Srbiji i Republici Srpskoj.

Veličina slova: