Излила се Топлица код гробља, градоначелник Симоновић: највећа количина воде у историји Прокупља
24. јуна 2020.
До нормализације стања, водоснабдевање дела Прокупља одвијаће се путем цистерни
25. јуна 2020.
Прикажи све

Чланови Друштва оболелих од церебралне парализе радно ангажовани

Пет чланова Друштва за церебралну и дечију парализу из Прокупља путем јавних радова више од два месеца ангажовано је на различитим пословима и пружању свих видова помоћи, што је и основни мото овог удружења.

-Захвални смо локалној самоуправи у Прокупљу која нам је пружила подршку и показала разумевање за наше чланове којима радно ангажовање много значи, рекла је технички секретар Друштва Марија Стојановић и нагласила да је средства за то ангажовање, у износу од око 700.000 динара, обезбедила Национална служба за запошљавање (НСЗ).

Према њеним речима то Друштво уједно спроводи и пројекат „Пружање психосоцијалне помоћи“, који финансира Министартво за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије.

-Осим саветодавних активности и пружања помоћи у кризном ситуацијама, особама са инвалидететом помажемо и приликом прибављања неопходних документа у појединим јавним установама и институцијама, вршимо едукацију и помажемо приликом запошљавања на одређене послове и ангажовања на различитим радним задацима. У сарадњи са прокупачком Националном службом за запошљавање (НСЗ) организујемо и обуке у професионалној оријентацији, казала је Стојановић и додала да, приликом обављања ових послова, чланови имају велику подршку и помоћ запослених у НСЗ, Центру за социјални рад, Дому здравља, Градској  управи Прокупље  и других установа.

Величина слова: